Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 5/2
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας δυναμικά και θρεπτικά με φακές, εμπλουτισμένες με διάφορα χειμωνιάτικα λαχανικά όπως καρότα και ρέβες. Θα τις αρωματίσουμε με κάρι και κύμινο για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Τρίτη 6/2
Τρίτη σήμερα και τι θα λέγατε να ζυμώσουμε αφράτα μπιφτέκια; Και όσο αυτά ψήνονται στο φούρνο, μπορούμε να ετοιμάσουμε καραμελωμένα κρεμμύδια και χυλοπίτες με ντομάτα για να τα συνοδεύσουμε.
Τετάρτη 7/2
Σήμερα η μέρα ζητάει λαδερό, ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο λαχανόρυζο με διάφορα λαχανικά. Εύκολο και γρήγορο.
Πέμπτη 8/2
Τσικνοπέμπτη σήμερα και όπως καταλαβαίνετε το μενού μας θα κινηθεί ανάλογα. Ξεκινάμε λοιπόν με μπριζολάκια της Τσικνοπέμπτης, που συνοδεύονται κλασικά με τηγανητές πατάτες.
Συνεχίζουμε με απολαυστική τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι και κλασική πατατοσαλάτα. Αν έχετε όρεξη και χρόνο, φτιάξτε και μία τυροσαλάτα, είναι ο ιδανικός συνοδός κάθε μεζέ.
Παρασκευή 10/2
Μετά το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης χρειαζόμαστε κάτι ελαφρύ για να ισορροπήσει η κατάσταση. Ετοιμάζουμε εναλλακτικά σουβλάκια σολομού, που συνοδεύονται με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια.
Σάββατο 10/2
Οι ομελέτες με πατάτες είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις μέρες που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι χορταστικό αλλά γρήγορο. Στην εκδοχή που δίνουμε σήμερα, η ομελέτα (ή τορτίγια στα ισπανικά) γίνεται με πατάτες φούρνου και είναι πραγματικά υπέροχη.
Θα τη συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια.
Κυριακή 11/2
Πιπεράτο, χοιρινό μπριζολίκι βάζουμε στο κυριακάτικο τραπέζι. Το συνοδεύουμε με σέλερι μπρεζέ και πιλάφι όπως προτείνει η συνταγή ή με άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Μέρες που είναι, ευκαιρία να φτιάξουμε και μία ωραία παραδοσιακή, αποκριάτικη κρεατόπιτα, με καταγωγή από την Ήπειρο.
Μία αρωματική πράσινη σαλάτα συμπληρώνει το γεύμα,
ενώ για γλυκάκι, λόγω Αποκριάς όπως είπαμε, θα προτιμήσουμε αφράτους λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια.