Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 31/1
Κιμαδένιο ρολό με αρακά και καρότα
Το ρολό κιμά είναι το απόλυτο οικογενειακό φαγητό. Εδώ το γεμίζουμε με αρακά και καρότο και το συνοδεύουμε με πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου.
Τρίτη 1/2
Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα Κρήτης
Η γαλλική κρεμμυδόσουπα “παντρεύεται” με την κρητική γραβιέρα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Η ζεστή και νόστιμη αυτή σούπα γίνεται ακόμη πιο χορταστική, με το φρυγανισμένο ψωμί και τη λιωμένη γραβιέρα.
Τετάρτη 2/2
Πικάντικο φακόρυζο με σάλτσα από ταχίνι
Η υψηλή διατροφική αξία της κλασικής συνταγής εμπλουτίζεται με ταχίνι. Το αποτέλεσμα; Ένα απλό και θρεπτικό πιάτο με ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα.
Πέμπτη 3/2
Γιουβέτσι με καλαμαράκια
Ένα διαφορετικό γιουβέτσι με καλαμαράκια, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας επιλογές.
Παρασκευή 4/2
Τραχανότο με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο
Η ελληνική απάντηση στο ριζότο, το τραχανότο, αποκτάει ακόμη πιο έντονο ελληνικό άρωμα με το χωριάτικο λουκάνικο, το θυμάρι και το ανθότυρο.
Σάββατο 5/2
Μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες
Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή του κλασικού μουσακά με την προσθήκη πράσων. Η συνταγή είναι από την περιοχή των Ιωαννίνων.
Κυριακή 6/2
Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι
Μπορεί το μαγείρεμα του να σας πάρει χρόνο, ωστόσο αυτό το αρνάκι με την πληθωρική σάλτσα γιαουρτιού θα σας αποζημιώσει με τη νοστιμιά του.
Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό/ορεκτικό και γλυκό.
Σαλάτα με ψητή κολοκύθα, κινόα, χαλούμι και σάλτσα μελιού
Αξιοποιούμε το πιο αγαπημένο λαχανικό του χειμώνα, την κολοκύθα, και φτιάχνουμε την πιο νόστιμη σαλάτα.
Ψητές πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο
Οι ψητές πατάτες που συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρεατικά στο τραπέζι αρωματίζονται με σκόρδο και δεντρολίβανο, ψήνονται στον φούρνο και γίνονται απίστευτα τραγανές και νόστιμες.
Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλα από το Ποζιτάνο της Ιταλίας
Πρόκειται για μια συνταγή από το Ποζιτάνο, όπου λατρεύουν τα αμύγδαλα και διοργανώνουν και φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ετήσια συγκομιδή τους.
Καλά μαγειρέματα!