Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 30/7
Με μπουτρίδα, ένα ξεχωριστό μπριάμ με καταγωγή από καταγωγή από τη Ζάκυνθο, ξεκινάμε την εβδομάδα μας.
Θα το συνοδεύσουμε με μία επίσης ξεχωριστή καροτοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα.
Τρίτη 31/7
Για όλους εμάς που το καλοκαίρι ταυτίζεται με τα γεμιστά, αλλά δεν έχουμε πάντα χρόνο να αδειάζουμε και να γεμίζουμε λαχανικά, ένα πιλάφι αλά γεμιστά είναι μια τέλεια πρόταση.
Βάλτε το βράδυ στο νερό ρεβίθια να μουλιάσουν για το αυριανό φαγητό.
Τετάρτη 1/8
Ρεβιθάδα στο φούρνο φτιάχνουμε σήμερα, αλλά μαγειρεμένη με χταπόδι. Ένα πιάτο με πραγματικά υπέροχη γεύση.
Αν θέλετε κάτι δροσερό για μετά, μία φρουτοσαλάτα είναι πάντα μία καλή και ανάλαφρη πρόταση.
Πέμπτη 2/8
Τα ζυμαρικά στο φούρνο μας αρέσουν πολύ, γι αυτό και σήμερα προτείνουμε πέννες, μελιτζάνες και μοτσαρέλα ψημένα στο χαρτί.
Παρασκευή 3/8
Πληθωρική ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκια, λουκάνικο και τυρί φτιάχνουμε σήμερα. Αλλού τη λένε φουρτάλια, αλλού σφουγγάτο, αλλού απλά ομελέτα, το σίγουρο είναι ότι όπως και να την πείτε σημασία έχει η τέλεια γεύση της.
Θα τη συνοδεύσουμε με φασολάκια σαλάτα.
Σάββατο 4/8
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, δε λένε; Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε κολιούς στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας.
Κυριακή 5/8
Ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε χυμό σταφυλιού και σερβιρισμένο με πουρέ μελιτζάνας, για το κυριακάτικο τραπέζι.
Για ορεκτικό, θα φτιάξουμε μία «τούρτα» από κρέπες με κολοκύθια, ψητή πιπεριά και κατίκι Δομοκού
Συνοδεύουμε με αρωματική πράσινη σαλάτα
Και για επιδόρπιο, καρπουζογλυκό ψυγείου.