Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 3/12
Με ένα παραδοσιακό πιάτο της Μάνης ξεκινάμε την εβδομάδα μας, ετοιμάζοντας μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα, που φέρνουν στο τραπέζι μας πλούσιες γεύσεις της ελληνικής υπαίθρου. Φέτα και ζεστό ψωμάκι είναι η καλύτερη παρέα τους.
Τρίτη 4/12
Πανσέτες με ρετσίνα, μουστάρδα και δεντρολίβανο θα ψήσουμε σήμερα, που συνοδεύονται ιδανικά από πιλάφι με φιδέ.
Θα τις συνοδεύσουμε με παντζάρια σαλάτα με dressing γιαουρτιού.
Τετάρτη 5/12
Σελινόριζα και ρέβα θα μαγειρέψουμε αλά πολίτα, σερβίροντας στο τραπέζι της Τετάρτης το πιο νόστιμο χειμερινό λαδερό.
Πέμπτη 6/12
Ένα πολύ χορταστικό πιάτο ζυμαρικών, με χυλοπιτάκι με κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες και ελιές, προτείνουμε για το τραπέζι της Πέμπτης.
Παρασκευή 7/12
Ψαροκεφτέδες ζυμώνουμε σήμερα, που αρέσουν τόσο στους μεγάλους όσο και στα παιδιά, σερβιρισμένους με παντζαροσαλάτα.
Σάββατο 8/12
Σάββατο σήμερα και έχουμε όρεξη για ένα εύκολο και γρήγορο πιλάφι με μανιτάρια, αρωματισμένο με λεμόνι και λουίζα.
Θα το σερβίρουμε παρέα με σαλάτα σταμναγκάθι με ζεστό dressing και απάκι.
Κυριακή 9/12
Μοσχαράκι νουά με πατατάκια ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, που σιγομαγειρεύεται μέχρι να γίνει λουκούμι!
Για ορεκτικό θα φτιάξουμε μία διαφορετική σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι, που θα αρέσει ακόμη και στα παιδιά που συνήθως δεν συμπαθούν το κουνουπίδι
και δίπλα τους μία κλασική πολίτικη λαχανοσαλάτα.
Και για γλυκό, θεϊκή τάρτα μήλου με καραμέλα butterscotch.