Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για το τι να μαγειρέψετε όλη την εβδομάδα. Νόστιμα και λαχταριστά φαγητά για τις μέρες γιορτής, τις απλές καθημερινές, το πιο επίσημο γεύμα της Κυριακής, τα καλέσματα του Σαββατοκύριακου, και-φυσικά-για τα γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από τέτοιες περιστάσεις.
Δευτέρα 3/01
Τραγανά στήθη κοτόπουλου στο φούρνο
Το κοτόπουλο βυθίζεται σε ένα ωραίο μίγμα ελαιόλαδου και μουστάρδας, πανάρεται με παρμεζάνα και τριμμένα κράκερ και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο. Το συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας, ρύζι, τηγανητές πατάτες, πουρέ. Πραγματικά, ταιριάζει με τα πάντα.
Τρίτη 4/01
Κριθαράκι με λαχανικά και κόκκινο πιπέρι
Αυτό το κριθαράκι με λαχανικά και κόκκινο πιπέρι είναι απλό, εύκολο και κυρίως νόστιμο. Μαγειρέψτε το όσο συχνά θέλετε, δεν θα γίνει ποτέ βαρετό, αρκεί να το εμπλουτίζετε με εποχικά λαχανικά!
Τετάρτη 5/01
Σπετζοφάι με γίγαντες στη γάστρα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης
Οι γίγαντες στον φούρνο μαζί με τα λουκάνικα γίνονται λουκούμι! Σε αυτή τη συνταγή τους συνοδεύουν και οι πιπεριές Φλωρίνης που κάνουν το φαγητό μας ακόμη πιο πικάντικο και με γλυκιά γεύση.
Πέμπτη 6/01 (Των Φώτων)
Μοσχαρίσια παϊδάκια με πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο
Πολύ αρωματικά παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα! Ιδανικά για τα γορτινά τραπέζια!
Λόγω της ημέρας, μπορούμε να σερβίρουμε σε καλεσμένους ή στην οικογένεια ένα πιο εορταστικό μενού, ειδικά αν υπάρχει και κάποιος που γιορτάζει.
Συνοδεύουμε το κρέας με ρύζι αρωματισμένο με κουρκουμά, φιστίκια και ρόδι.
Γευστικό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι, με υπέροχο χρώμα και πλούσια γεύση.
Μπορούμε να ανοίξουμε το δείπνο ή το γεύμα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με μανιάτικο παστό και dressing πορτοκαλιού. Μια σαλάτα με εκλεκτά ελληνικά υλικά, όπως το παστό και η γραβιέρα, που ταιριάζει στα γιορτινά τραπέζια σας.
Ακόμη, μπορούμε να σερβίρουμε και μια βλάχικη πλιγουρόπιτα με φέτα. Πίτα, με καταγωγή από τον θεσσαλικό κάμπο, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Τέλος, για το γλυκό, επιλέγουμε ένα μοναδικό cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Ψάχνετε τι θα κάνετε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα; Σας έχουμε την τέλεια λύση, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως γιορτινό cheesecake.
Παρασκευή 7/1 (Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου)
Ψαρονέφρι με κυδώνια και σταφίδες σε σάλτσα κονιάκ
Το «μπον φιλέ» του χοιρινού κάνει εξαιρετική παρέα με κυδώνια και σταφίδες σε ένα πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα ή τα γιορτινά σας καλέσματα.
Kαι επειδή, η συγκεκριμένη μέρα, είναι μια μέρα που γιορτάζει σχεδόν η μισή Ελλάδα, ίσως έχετε κι εσείς στο σπίτι εορτάζοντες, οπότε σας προτείνουμε να σερβίρετε ένα γιορτινό γεύμα, το τελευταίο της φετινής εορταστικής περιόδου.
Σαλάτα με άγρια ρόκα, αχλάδια, ροκφόρ και dressing καραμέλας
Απολαυστική πράσινη σαλάτα με μια ξεχωριστή πινελιά από το dressing καραμέλας, που θα ταιριάξει ιδανικά στο γιορτινό τραπέζι.
Ατομικά σουφλέ με κολοκύθα και φινόκιο
Ατομικά σουφλέ με πλούσια γεύση, που συνδυάζουν αρμονικά την κολοκύθα με το φινόκιο και συνοδεύονται ιδανικά με την πράσινη σαλάτα.
Ταρτάκια με μους από κάστανα
Με υπέροχη γεύση αλλά και με την μυρωδιά του κάστανου να κυριαρχεί, αυτά τα ταρτάκια συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας, αλλά είναι και τέλεια κεράσματα για τις ονομαστικές γιορτές.
Σάββατο 8/01
Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια
Μια ξεχωριστή μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα με καραμελωμένη κολοκύθα, φουντούκια και τυρί κρέμα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Συνοδεύουμε τα ζυμαρικά με μια γήινη σαλάτα μανιταριών.
Κυριακή 9/01
Αρνάκι μαγειρευτό με παντζάρια, πετιμέζι και καρύδια
Το αρνάκι είναι από τα κρέατα τα οποία δεν τα συναντάμε πολύ συχνά σε παραλλαγές. Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε αλλιώς με παντζάρια, πετιμέζι και καρύδια. Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ της αρεσκείας μας.
Ακόμη, σερβίρουμε μια σαλάτα που του ταιριάζει πολύ.
Σαλάτα με ψητή κολοκύθα, κινόα, χαλούμι και σάλτσα μελιού
Αξιοποιούμε το πιο αγαπημένο λαχανικό του χειμώνα, την κολοκύθα, και φτιάχνουμε την πιο νόστιμη σαλάτα.
Χρόνια πολλά!!!