Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 29/1
Δευτέρα σήμερα και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με ένα ξεχωριστό πιάτο, με ωραία γεύση και υπέροχο χρώμα. Ώρα για κατακόκκινο ριζότο με παντζάρια, λοιπόν.
Τρίτη 30/1
Σήμερα θέλουμε κάτι γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό. Τι καλύτερο από γλυκόξινο φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και μέλι;
Θα το γαρνίρουμε με ρύζι μπασμάτι και θα το συνοδεύσουμε με σαλάτα ρόκα με σαγκουίνι, φέτα και δυόσμο.
Βάλτε στο νερό και ρεβίθια να φουσκώνουν για αύριο.
Τετάρτη 31/1
Η Τετάρτη αγαπάει τα όσπρια, σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία παραδοσιακή και αγαπημένη ρεβιθάδα φούρνου, αρωματισμένη με γλυκάνισο και κύμινο. Τα σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.
Πέμπτη 1/2
Υποδεχόμαστε τον Φεβρουάριο με μία παραδοσιακή, χειμωνιάτικη συνταγή της Ευρυτανίας, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια: χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα.
Παρασκευή 2/2
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με γλώσσα και σπανάκι ετοιμάζουμε σήμερα, που ταιριάζει γάντι στο καθημερινό τραπέζι.
Σάββατο 3/2
Αγαπάμε τις ιταλικές μακαρονάδες, αλλά μας αρέσει να τις φέρνουμε και πιο κοντά στις δικές μας γεύσεις. Στο τραπέζι του Σαββάτου βάζουμε αματριτσιάνα αλα ελληνικά με σύγκλινο και σερβιρισμένο με κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας.
Κυριακή 4/2
Το παστίτσιο είναι πάντα μία καλή απάντηση στο ερώτημα «τι να μαγειρέψω στο κυριακάτικο τραπέζι;».
Δίπλα του θα βάλουμε μία πολύ νόστιμη πράσινη σαλάτα με ξινομυζήθρα και ρόδι.
Και για το τέλος, μία λαχταριστή τούρτα tiramisu.