Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 28/5
Με ένα ξεχωριστό πιάτο με ρεβίθια ξεκινάμε την εβδομάδα μας, σερβίροντας τα με καρότα ντομάτα και αρακά.
Για συμπλήρωμα, μπορείτε να βάλετε δίπλα τους και αφράτα πατατοκεφτεδάκια.
Τρίτη 29/5
Μία διαφορετική εκδοχή του μουσακά επιλέγουμε για το τραπέζι της Τρίτης, με διάφορα λαχανικά και κιμά κοτόπουλου.
Και δίπλα του μία σαλάτα με σπανάκι, σουσάμι και φράουλες, με dressing πορτοκαλιού.
Τετάρτη 30/5
Τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες ετοιμάζουμε σήμερα.
Συνοδεύονται ιδανικά από τηγανητές πατάτες και δροσερή σαλάτα φατούς, που θυμίζει ανατολίτικη εκδοχή της δικής μας χωριάτικης σαλάτας.
Πέμπτη 31/5
Στήθος κοτόπουλο σοτέ, με πράσινες ελιές, πιπεριές και κάππαρη επιλέγουμε για το τραπέζι της Πέμπτης, που ετοιμάζετε στο πι και φι.
Θα το σερβίρουμε με λευκό πιλάφι και σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι.
Παρασκευή 1/6
Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με μία θαλασσινή συνταγή και βάζουμε στο φούρνο γαύρο λαδορίγανη με πιπεριές και ντομάτα.
Σερβίρουμε παρέα με τις πιο τέλειες βραστοτηγανητές πατάτες.
Σάββατο 2/6
Σε πνεύμα καλοκαιρινό και η καρμπονάρα που ετοιμάζουμε σήμερα, με κολοκυθάκια και ψιλοκομμένους κολοκυθοανθούς.
Κυριακή 3/6
Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και μαστίχα φτιάχνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, με την πιο τέλεια καραμελωμένη κρούστα, σερβιρισμένο με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Μία σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και γιαούρτι συνοδεύει ιδανικά το κρέας,
ενώ μία βελουτέ σούπα από φρέσκο αρακά είναι η ιδανική αρχή για αυτό το γεύμα.
Για επιδόρπιο πάλι, επιλέγουμε κρέμα κεράσι με sauce κερασιού.