Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 28/10
Η εβδομάδα μας ξεκινάει γιορτινά και αφού θα είμαστε σπίτι λόγω αργίας, ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πιο πληθωρικό πιάτο, αν και Δευτέρα. Μαγειρεύουμε αρνίσιο σβέρκο, που συνοδεύεται ιδανικά από πικάντικο πλιγούρι.
Τρίτη 29/10
Κουσκουσάκι με γαρίδες θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Τρίτης, ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο με θαλασσινή αύρα.
Τετάρτη 30/10
Η Τετάρτη αγαπάει τα όσπρια, γι αυτό και σήμερα θα ετοιμάσουμε φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι, αλλά και χταπόδι που συνδυάζεται ιδανικά με τα όσπρια δίνοντας ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.
Πέμπτη 31/10
Νόστιμα πακετάκια κοτόπουλου, γεμιστά με… «σπεντζοφάι» προτείνουμε για την Πέμπτη. Θα τα συνοδεύσουμε με τραγανές τηγανητές πατάτες.
Παρασκευή 1/11
Το μενού της Παρασκευής έχει σπανακόρυζο, ελαφρώς «πειραγμένο», με λίγο γιαούρτι και μπόλικα μυρωδικά που θα του χαρίσουν υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση.
Σάββατο 2/11
Τι θα λέγατε να τηγανίσουμε λίγο μπακαλιάρο σήμερα; Θα τον βουτήξουμε κλασικά σε κουρκούτι, αλλά για να γίνει πιο ενδιαφέρον αυτό το πιάτο, θα τον συνοδεύσουμε με σπιρτόζικη σος τζίντζερ – ντομάτα.
Κυριακή 3/11
Για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής προτείνουμε αγριογούρουνο με κρασί και μέλι που ψήνεται στη γάστρα και γίνεται λουκούμι!
Θα το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας
και μία πράσινη σαλάτα με σπανάκι, σύγκλινο Μάνης, ρόδια και ανθότυρο.
Για επιδόρπιο ετοιμάζουμε μοσχομυριστά και απολαυστικά πουγκάκια με γέμιση από κολοκύθα και μαρμελάδα κυδώνι.