Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 26/3
Με όσπρια θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας και επειδή ο ιδανικός συνοδός τους είναι τα ψάρια, θα φτιάξουμε μαυρομάτικα φασόλια με καπνιστή πέστροφα. Γευστικό και πολύ θρεπτικό πιάτο.
Τρίτη 27/3
Τρίτη σήμερα και τι λέτε να φτιάξουμε παραδοσιακά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα; Θα τα συνοδεύσουμε με μακαρόνια ή πουρέ πατάτας.
Μία πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι θα συμπληρώσει άψογα το γεύμα.
Τετάρτη 28/3
Εποχή της αγκινάρας τώρα και ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο αγκιναρόρυζο με ντομάτα και μάραθο. Πολύ αρωματικό! Αν δεν νηστεύετε, σερβίρετε παρέα με φέτα.
Πέμπτη 29/3
Η Άνοιξη μας έχει ανοίξει την όρεξη για ανάλαφρες και εύκολες συνταγές. Σήμερα στο μενού μπαίνει κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή ακόμη καλύτερα με ανοιξιάτικη ζεστή σαλάτα με αρακά, καρότα, αγκινάρες και σελινόριζα.
Παρασκευή 30/3
Σολομό με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια για το τραπέζι της Παρασκευής. Ένα πραγματικά νόστιμο και υγιεινό πιάτο.
Σάββατο 31/3
Οβριές ή αβρωνιές είναι χόρτα που φυτρώνουν στην εξοχή από τις αρχές της άνοιξης. Τι θα λέγατε να τα κάνουμε ομελέτα; Ό,τι πρέπει για το σαββατιάτικο τραπέζι, που ζητάει γρήγορες και εύκολες συνταγές.
Κυριακή 1/4
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ φτιάχνουμε για το τραπέζι της Κυριακής, σαν μια διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου δηλαδή.
Θα τα συνοδεύσουμε με μία αρωματική σαλάτα με μυρώνια, καυκαλήθρες και φράουλες.
Για επιδόρπιο, μία πουτίγκα με γάλα καρύδας είναι ιδανική.