Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

agginares me patates araka kai ntomata.olivemagazine.gr

Δευτέρα 26/2
Με ένα λαχταριστό λαδερό ξεκινάμε την εβδομάδα μας, με αγκινάρες, αρακά και πατάτες. Η συνταγή προτείνει κόκκινη σάλτσα ντομάτας, όσοι δεν την προτιμάνε όμως μπορούν να τη φτιάξουν και με χυμό λεμονιού. Φέτα και καλό ζυμωτό ψωμί του ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση.

keftedes-giaourti-psi2

Τρίτη 27/2
Υπάρχει κάποιο φαγητό που να μην του αντιστέκονται ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά; Μα τα κεφτεδάκια φυσικά! Σήμερα, βέβαια, θα τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με ωραία σάλτσα γιαουρτιού και θα τα συνοδεύσουμε είτε με τηγανητές πατάτες είτε με ρύζι.

xtapodaki

Τετάρτη 28/2
Κουνάμε το μαντήλι στον χειμώνα με μία πολύ γευστική και εύκολη θαλασσινή συνταγή, για χταποδάκι στη λαδόκολλα. Ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν!

DEYTERA-ANOIGMA-patatosalata-me-psites-piperies

Το χταπόδι συνδυάζεται αρμονικά με πατατοσαλάτα.

kotopoulo bira psi1

Πέμπτη 1/3
Υποδεχόμαστε τον Μάρτιο με την πιο εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που υπάρχει και γίνεται κυριολεκτικά με μόλις 3 υλικά! Κοτόπουλο με μπίρα στο σημερινό τραπέζι λοιπόν, που συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

stamnagathi mavromatika ska1

Παρασκευή 2/3
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια και σταμναγκάθι φτιάχνουμε για το τραπέζι της Παρασκευής. Πολύ αρωματικό!

kremidotyropita

Σάββατο 3/3
Σάββατο σήμερα και θα φτιάξουμε μία ωραία κρεμμυδοτυρόπιτα, που γίνεται εύκολα κυρίως πιάτο για το μεσημέρι, παρέα με μία πλούσια πράσινη σαλάτα, ενώ το βράδυ γίνεται νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το κρασί μας.

panseta

Κυριακή 4/3
Πανσέτα με έξτρα τραγανή πέτσα θα φτιάξουμε για το κυριακάτικο τραπέζι,

patates-fournou-bira1021336

που θα συνοδεύσουμε με αφράτες πατάτες φούρνου με μπίρα, κεφαλοτύρι και θυμάρι

prasini-salata

και πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι.

TYRENIES-FLOGERES-ME-MELI-KANELA-KAI-KARYDI

Και για το τέλος, τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι.