Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 26/2
Με ένα λαχταριστό λαδερό ξεκινάμε την εβδομάδα μας, με αγκινάρες, αρακά και πατάτες. Η συνταγή προτείνει κόκκινη σάλτσα ντομάτας, όσοι δεν την προτιμάνε όμως μπορούν να τη φτιάξουν και με χυμό λεμονιού. Φέτα και καλό ζυμωτό ψωμί του ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση.
Τρίτη 27/2
Υπάρχει κάποιο φαγητό που να μην του αντιστέκονται ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά; Μα τα κεφτεδάκια φυσικά! Σήμερα, βέβαια, θα τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με ωραία σάλτσα γιαουρτιού και θα τα συνοδεύσουμε είτε με τηγανητές πατάτες είτε με ρύζι.
Τετάρτη 28/2
Κουνάμε το μαντήλι στον χειμώνα με μία πολύ γευστική και εύκολη θαλασσινή συνταγή, για χταποδάκι στη λαδόκολλα. Ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν!
Το χταπόδι συνδυάζεται αρμονικά με πατατοσαλάτα.
Πέμπτη 1/3
Υποδεχόμαστε τον Μάρτιο με την πιο εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που υπάρχει και γίνεται κυριολεκτικά με μόλις 3 υλικά! Κοτόπουλο με μπίρα στο σημερινό τραπέζι λοιπόν, που συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Παρασκευή 2/3
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια και σταμναγκάθι φτιάχνουμε για το τραπέζι της Παρασκευής. Πολύ αρωματικό!
Σάββατο 3/3
Σάββατο σήμερα και θα φτιάξουμε μία ωραία κρεμμυδοτυρόπιτα, που γίνεται εύκολα κυρίως πιάτο για το μεσημέρι, παρέα με μία πλούσια πράσινη σαλάτα, ενώ το βράδυ γίνεται νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το κρασί μας.
Κυριακή 4/3
Πανσέτα με έξτρα τραγανή πέτσα θα φτιάξουμε για το κυριακάτικο τραπέζι,
που θα συνοδεύσουμε με αφράτες πατάτες φούρνου με μπίρα, κεφαλοτύρι και θυμάρι
και πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και χαλούμι.
Και για το τέλος, τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι.