Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 25/6
Με αφράτους ρεβυθοκεφτέδες λέμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, που σερβίρονται ως φαλάφελ με ζεστές πίτες, ψιλοκομμένα λαχανικά και σάλτσα με ταχίνι, αλλά και σκέτοι παρέα με μία πράσινη σαλάτα.
Τρίτη 26/6
Καλοκαιρινή ομελέτα με κολοκυθάκια ετοιμάζουμε σήμερα, ψημένη όμως στο φούρνο αντί για το τηγάνι.
Δίπλα της μπορούμε να βάλουμε μία ξεχωριστή σαλάτα που συνδυάζει τις ντομάτες με το… καρπούζι! Μην σας τρομάζει ο συνδυασμός, είναι απίστευτα γευστική.
Τετάρτη 27/6
Οι μελιτζάνες στην καλύτερη εκδοχή τους γίνονται ιμάμ μπαϊλντί! Εμείς το ετοιμάζουμε εύκολα και το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου να μπαϊλντίσουμε!
Και για συνοδευτικό, χωριάτικη σαλάτα με παξιμάδι ή ακόμη καλύτερα χωριάτικη πάνω σε παξιμάδι, ντάκο δηλαδή.
Πέμπτη 28/6
Έχουμε όρεξη για σουβλάκια σήμερα, σπιτικά και ζουμερά, με γαλοπούλα και λαχανικά! Θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά.
Θα τα συνοδεύσουμε κλασικά με τηγανητές πατάτες, αλλά στην ισπανική εκδοχή τους, με σάλτσα μπράβας.
Παρασκευή 29/6
Μια καλοκαιρινή και ελαφριά μακαρονάδα με σοταρισμένα κολοκυθάκια, σαφράν και παρμεζάνα, που ετοιμάζεται γρήγορα και αρέσει πάρα πολύ, βάζουμε στο τραπέζι της Παρασκευής.
Σάββατο 30/6
Το ψάρι ταιριάζει πολύ με τα χόρτα, γι αυτό και σήμερα θα συνοδεύσουμε τα τραγανά μπαρμπούνια μας με αλμύρα και λαχανικά.
Το πλιγούρι ταιριάζει πολύ ως συνοδευτικό, γι αυτό και προτείνουμε αρωματικό ταμπουλέ που μπορούμε να σερβίρουμε μέσα σε πιπεριές για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Κυριακή 1/7
Χοιρινή πανσέτα ρολό μπρεζέ με μέλι, μουστάρδα και βαλσαμικό ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι.
Θα το συνοδεύσουμε με χιονάτο πιλάφι και πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.
Και για επιδόρπιο, παγωμένο σουφλέ με ρούμι και σταφίδες.