Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 25/12
Κάνουμε καλά Χριστούγεννα με το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο μενού:
Γιορτινή κρεατόπιτα με κοτόπουλο και χοιρινό
Και κάστανα στιφάδο, για αρχή.
Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι
Και για όποιον δεν θέλει να ψήσει ολόκληρη γαλοπούλα, αυτό το ρολό με σάλτσα σύκου είναι η ιδανική εναλλακτική
Συνοδεύονται ιδανικά από αυτές τις δύο γιορτινές γαρνιτούρες.
Για σαλάτα, επιλέγουμε παντζαρόφυλλα με αγκινάρες και σελινόριζα
Και για επιδόρπιο, παραδοσιακό μπακλαβά με καρύδια, σκέτο ή με μία μπάλα παγωτό.
Τρίτη 26/12
Η επόμενη μέρα των Χριστουγέννων μας βρίσκει να μην ξέρουμε τι να κάνουμε με τα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι! Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που περίσσεψε;
Τα αλλαντικά και τα τυριά από τα πλατό πάλι, γίνονται ένα τέλειο σουφλέ.
Τετάρτη 27/12
Στο πνεύμα των γιορτών, ακόμη και μία απλή μακαρονάδα μπορεί να γίνει άκρως γιορτινό πιάτο. Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε φαρφάλες με βότκα και σολομό, γαρνιρισμένες με μπρικ.
Πέμπτη 28/12
Το χοιρινό ταιριάζει πολύ με τα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα. Για να δώσουμε και ωραίο άρωμα στο σημερινό ψαρονέφρι, θα προσθέσουμε και μαστίχα.
Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα με σύκα, σταφίδες και καρύδια.
Παρασκευή 29/12
Παρασκευή σήμερα και φτιάχνουμε λαχανοντολμάδες με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό.
Σάββατο 30/12
Μία πολύ νόστιμη πίτα με κοτόπουλο, πιπεριές και μανιτάρια στο τραπέζι του Σαββάτου. Παρέα με μία πράσινη σαλάτα γίνεται πλήρες γεύμα.
Κυριακή 31/12
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και αποχαιρετούμε τον παλιό το χρόνο με ένα σπέσιαλ μενού για ρεβεγιόν:
και τηγανίτες πατάτας με αβγοσαλάτα και αβγοτάραχο για αρχή.
Κιμαδόπιτα με πράσο από τη Θεσσαλία, που παραδοσιακά βάζουν μέσα και φλουρί, σαν αλμυρή εκδοχή της βασιλόπιτας.
Γιορτινή σαλάτα με κόκκινα φρούτα και κουκουνάρι
Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια για κυρίως πιάτο,
παρέα με πουρέ γλυκοπατάτας με πέστο ροδιού.
Για επιδόρπιο δεν το συζητάμε, γλυκιά βασιλόπιτα με πορτοκάλι.
Καλή μας χρονιά!