Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 23/7
Φασολάδα αλλά στη γαλλική εκδοχή της, κασουλέ δηλαδή και ενισχυμένη με χοιρινό και μπέικον ετοιμάζουμε σήμερα. Ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο.
Τρίτη 24/7
Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και μαγειρεμένα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας έχει το σημερινό μας μενού. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ή με μακαρόνια.
Συνοδεύουμε και με καλοκαιρινή σαλάτα με σταφύλια, ανθότυρο και αμύγδαλα.
Τετάρτη 25/7
Η ποικιλία των λαχανικών αυτή την εποχή είναι τόσο μεγάλη που μπαίνουμε σε δίλημμα τι να πρωτομαγειρέψουμε. Η σοφεγάδα της Κρήτης είναι μία πολύ καλή λύση, αφού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία λαχανικών, όπως μελιτζάνες, κολοκύθια, φασολάκια και μπάμιες, γι αυτό και την επιλέγουμε για το σημερινό τραπέζι.
Πέμπτη 26/7
Σήμερα έχουμε όρεξη για κάτι πιο γκουρμέ και γι αυτό φτιάχνουμε φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα από κρασί και σταφύλια, που συνοδεύεται με ρύζι με πιπεριές και ρόγες σταφυλιών.
Παρασκευή 27/7
Μία διαφορετική εκδοχή της μακαρονάδας με κιμά ετοιμάζουμε σήμερα, αντικαθιστώντας τον κλασικό κιμά με λουκάνικα.
Θα τη συνοδεύσουμε με μία υπερ-χωριάτικη σαλάτα!
Σάββατο 28/7
Κολοκύθια στρογγυλά, γεμιστά με κιμά και πλιγούρι και ψημένα στο φούρνο με πατάτες και σάλτσα ντομάτας φτιάχνουμε σήμερα.
Κυριακή 29/7
Κλασικό μοσχαράκι γιουβέτσι για το κυριακάτικο τραπέζι, που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια.
Εύκολη και αρωματική πίτα χωρίς φύλλο με μάραθο και ούζο, για ορεκτικό
και πράσινη σαλάτα με γραβιέρα και ψητά ντοματίνια, για να ολοκληρωθεί το γεύμα μας.
Για το τέλος, affogato – παγωτό βανίλια σερβιρισμένο με καφέ εσπρέσο, δηλαδή.