Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 22/1
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με αγαπημένα μαυρομάτικα φασόλια, σε μία διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή με λαχανικά και μπέικον. Η πάπρικα με το μπούκοβο, δίνουν στο φαγητό μία πικάντικη νότα που του πάει πολύ.
Τρίτη 23/1
Θυμόμαστε τα παλιά σήμερα, με μπιτόκ αλά ρους ή αλλιώς μπιφτέκια με αβγά μάτια, που ήταν πολύ της μόδας τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70 και θεωρείται από τα κλασικά πιάτα της αστικής αθηναϊκής κουζίνας. Γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Τετάρτη 24/1
Μία πολύ γευστική, ζεστή πατατόσουπα βελουτέ για το τραπέζι της Τετάρτης. Σερβίρεται απαραιτήτως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να τη γαρνίρουν και με ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον.
Πέμπτη 25/1
Ένας διαφορετικό χειμωνιάτικο μουσακά, με πράσα και χυλοπίτες φτιάχνουμε σήμερα.
Και δίπλα του μία επίσης άκρως χειμωνιάτικη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, αποξηραμένα σύκα και καρύδια.
Παρασκευή 26/1
Κερκυραϊκές γεύσεις στο τραπέζι της Παρασκευής με μπιάνκο ή αλλιώς λεμονάτο ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα. Ό,τι πρέπει για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.
Σάββατο 27/1
Κοτόπουλο με κουρκουμά φτιάχνουμε σήμερα, ένα πολύ νόστιμο και κυρίως εύκολο και υγιεινό πιάτο. Το συνοδεύουμε με πλιγούρι ή λευκό ρύζι.
Κυριακή 28/1
Το κυριακάτικο τραπέζι αγαπάει το μοσχαράκι, αλλά επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε διαφορετικές συνταγές, θα το μαγειρέψουμε με κυδώνια και μανιτάρια που του πηγαίνουν πολύ. Γαρνίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Συνοδεύουμε με πράσινη αλάτα με σπανάκι, σύγκλινο Μάνης, ρόδια και ανθότυρο.
Για το τέλος, κλασικό και αγαπημένο κορμό σοκολάτας.