Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

tourta-me-kanelonia

Δευτέρα 21/5
Για την Ελένη και τον Κωνσταντίνο που γιορτάζουν σήμερα, αλλά και για όλους εμάς του υπόλοιπους που θέλουμε να δοκιμάσουμε μια πιο ξεχωριστή συνταγή, προτείνουμε αλμυρή και εντυπωσιακή «τούρτα» με κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο.

Συνοδεύουμε με γιορτινή ανοιξιάτικη σαλάτα

eclair

και για γλυκό κέρασμα, εκλεράκια με φουντούκια.

psaronefri kinoa nik1

Τρίτη 22/5
Ένα κρασάτο ψαρονέφρι, με μαυροδάφνη ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τρίτης, που σερβίρεται ιδανικά με αρωματική κινόα.

uper-xoriatiki-salata

Θα το συνοδεύσουμε με μία χωριάτικη σαλάτα, υπερπαραγωγή!

xantrespiperies-psi

Τετάρτη 23/5
Όρεξη για φασόλια έχουμε σήμερα και επιλέγουμε τις ξεχωριστές χάντρες, που θα μαγειρέψουμε με πιπεριές. Στα συν και ότι δεν χρειάζονται μούλιασμα αποβραδίς.

kalamarakia salata me prasinades

Και επειδή τα όσπρια το ζητάνε το θαλασσινό δίπλα, συνοδεύουμε με σαλάτα με καλαμαράκια και πρασινάδες.

mpiftekia kotopoulou pane sto fourno

Πέμπτη 24/5
Τα παναρισμένα μπιφτέκια είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση, που σερβίρεται το ίδιο καλά μέσα σε μπέργκερ ή στο πιάτο παρέα με ρύζι ή μια πράσινη σαλάτα. Για το σημερινό τραπέζι λοιπόν, φτιάχνουμε αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο και ο καθένας επιλέγει πώς θα τα απολαύσει τελικά.

PAGWTINIA-BANANAS

Και αφού το σερβίρισμα γίνεται προσωπική επιλογή, εμείς δίνουμε μία πρόταση για επίλογο ή αλλιώς φτιάχνουμε πανεύκολα παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα, για μετά το γεύμα.

agginares-me-soupies

Παρασκευή 25/5
Κάνουμε λίγο πιο ιδιαίτερο το κλασικό λαδερό με τις αγκινάρες αλά πολίτα, προσθέτοντας σουπιές που τους πηγαίνουν πολύ.

tomatosalata san ntakos

Και για συνοδευτικό, μία ακόμη ξεχωριστή συνταγή ή αλλιώς ντοματοσαλάτα σε ψωμί χωριάτικο.

gemista me kima kai ruzi

Σάββατο 26/5
Κλασικά και αγαπημένα γεμιστά με ρύζι και κιμά φτιάχνουμε σήμερα, με μυρωδικά και ψιλοκομμένα λαχανικά για επιπλέον γεύση. Η φέτα και το ζυμωτό ψωμί καλό είναι να μην λείπουν από το τραπέζι.

mosxarisies-mprizoles-marinarismenes

Κυριακή 27/5
Κυριακή σήμερα και ανάβουμε BBQ, για να ψήσουμε μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο.

Θα τις συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα.

pagoto-giaourti-me-saltsa-fraoulas

Για επιδόρπιο, λαχταριστό και δροσερό παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας.