Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 21/1
Με ρεβίθια ξεκινάει η εβδομάδα μας, στα οποία προσθέτουμε νεράτζι και δεντρολίβανο που δίνουν στο φαγητό ωραία γεύση και πλούσιο άρωμα. Συνοδεύουμε ιδανικά με κάποιο παστό ψάρι ή λάχανο τουρσί, ελιές και χωριάτικο ψωμί.
Τρίτη 22/1
Ξεχωριστά κεφτεδάκια ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τρίτης, μαγειρεμένα με ξινόμηλα και πετιμέζι. Ένα χιονάτο πιλάφι είναι ο καλύτερος συνοδός τους.
Τετάρτη 23/1
Σήμερα θα ζεσταθούμε με μία σούπα λαχανικών από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά. Υγιεινή και θρεπτική!
Για να εμπλουτίσουμε το γεύμα μας, μπορούμε να φτιάξουμε μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα, που δεν θέλει καν φύλλο.
Πέμπτη 24/1
Μοσχαρίσιες μπριζόλες θα ψήσουμε σήμερα, στην ηλεκτρική σχάρα ή το σχαροτήγανο
και θα τις σερβίρουμε παρέα με μία πικάντικη πατατοσαλάτα.
Παρασκευή 25/1
Θαλασσινό άρωμα στο σημερινό τραπέζι, που θα σερβίρουμε γαύρο με ρύζι μαγειρεμένα στην κατσαρόλα.
Σάββατο 26/1
Μία εντυπωσιακή αλλά ταυτόχρονα εύκολη στην παρασκευή της μακαρονάδα, φτιάχνουμε σήμερα ή αλλιώς σπαγγέτι με pesto παντζαριού και φιστίκι Αιγίνης.
Κυριακή 27/1
Ένα πληθωρικό πιάτο με χοιρινό μπριζολίκι γαρνιρισμένο με σάλτσα από ξερά σύκα και πουρέ γλυκοπατάτας με κολοκύθα, ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι.
Θα το συνοδεύσουμε με σαλάτα ρόκα και μήλο με dressing τζίντζερ-καρότου
και δίπλα μικρά βολοβάν γεμιστά με μανιτάρια.
Για επιδόρπιο, λαχταριστή μους λεμονιού με μόλις 3 υλικά!