Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 19/3
Με ανοιξιάτικο λαδερό θα ξεκινήσουμε τη νέα μας εβδομάδα, με αγκινάρες, αρακά, καρότα και μανιτάρια. Φρέσκο και απίστευτα νόστιμο πιάτο, που συνοδεύετε ιδανικά με προζυμένιο ψωμί σίκαλης.
Τρίτη 20/3
Ένα σφουγγάτο ή αλλιώς ομελέτα θα φτιάξουμε σήμερα, αλλά στο φούρνο αντί για το τηγάνι, που δίνει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Θα το συνοδεύσουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα με παξιμαδάκια Κυθήρων και dressing από φράουλες.
Τετάρτη 21/3
Εαρινή ισημερία και επίσημη πρώτη της Άνοιξης σήμερα, θα φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες.
Και αν έχετε όρεξη για κάτι θαλασσινό, θα βάλετε δίπλα και εύκολες και πολύ αρωματικές γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα.
Πέμπτη 22/3
Λεμονάτο κοτόπουλο με ελιές ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Πέμπτης και θα το συνοδεύσουμε με κουσκούς.
Και για σαλάτα, ρόκα με ντοματίνια και κατίκι Δομοκού.
Παρασκευή 23/3
Μία απλή, αλλά με πλούσια γεύση μακαρονάδα φτιάχνουμε σήμερα, με σκορδάτη σάλτσα ντομάτας και σερβιρισμένη με ξινομυζήθρα.
Σάββατο 24/3
Σάββατο σήμερα και λέμε να το… ρίξουμε έξω με σουβλάκια σπιτικά! Χοιρινά σουβλάκια από ψαρονέφρι λοιπόν, που συνοδεύονται ιδανικά από ρύζι μπασμάτι.
Αντί για τζατζίκι πάλι, λέμε να βάλουμε δίπλα τους πουρέ από αβοκάντο, που τους πάει επίσης πολύ.
Κυριακή 25/3
25η Μαρτίου σήμερα και είτε επιλέξουμε την παραδοσιακή συνταγή με σκορδαλιά,
είτε κάτι πιο «δημιουργικό», όπως λουκουμάδες μπακαλιάρου με αλιάδα και ψητά παντζάρια, το σίγουρο είναι ότι ο μπακαλιάρος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σημερινού τραπεζιού.
Δίπλα του χόρτα τσιγαριαστά
καi για γλυκό, φράουλες στο φούρνο με crumble από φιστίκια Αιγίνης, για να ισορροπήσουν οι γεύσεις.