Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 19/2
Καθαρά Δευτέρα σήμερα και το γιορτάζουμε παραδοσιακά, με την πατροπαράδοτη παραδοσιακή φασολάδα.
Είτε μείνουμε σπίτι, είτε βγούμε στην εξοχή για χαρταετό (όπου το επιτρέψει ο καιρός τουλάχιστον), δεν παραλείπουμε από το μενού μας κλασικά ντολμαδάκια γιαλαντζί, νόστιμο χταπόδι κρασάτο, αέρινη ταραμοσαλάτα,
λαγάνα σπιτική ή από τον φούρνο της γειτονιάς και φυσικά ελιές, διάφορα τουρσιά και χαλβά.
Τρίτη 20/2
Τραχανότο με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο βάζουμε στο τραπέζι της Τρίτης, γρήγορο, εύκολο και απολαυστικό.
Τώρα που κάνουν την εμφάνιση τους και οι πρώτες αγκινάρες, ευκαιρία να φτιάξουμε και μία ζεστή σαλάτα με αρακά, καρότα, αγκινάρες και σελινόριζα.
Τετάρτη 21/2
Ταχινόσουπα φτιάχνουμε σήμερα Τετάρτη και μάλιστα σε δύο εκδοχές -μία με κοφτό μακαρονάκι και μία βελουτέ. Απίστευτα γευστική και θρεπτική σούπα, που θα εκτιμήσουν πολύ ειδικά όσοι νηστεύουν.
Πέμπτη 22/2
Ρετρό διάθεση στο σημερινό τραπέζι με κοτόπουλο μιλανέζα, ένα από τα πλέον κλασικά πιάτα τις δεκαετίες ’60, ’70. Συνοδεύουμε κλασικά με πιλάφι.
Παρασκευή 23/2
Φιλέτο μπακαλιάρου αλά πολίτα με αγκινάρες και καρότα ετοιμάζουμε σήμερα, που σερβίρουμε πασπαλισμένο με μπόλικο άνηθο.
Σάββατο 24/2
Σήμερα έχουμε όρεξη για πιο μερακλίδικα πιάτα, θα φτιάξουμε λοιπόν διαφορετικά μπιφτέκια πανέ. Το μυστικό της νοστιμιάς τους βέβαια, βρίσκεται μέσα καθώς θα τα γεμίσουμε με παστουρμά και κασέρι! Μοναδικός άξιος συνοδός τους οι τηγανητές πατάτες.
Κυριακή 25/2
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο από το ρεπερτόριο της πολίτικης κουζίνας φτιάχνουμε σήμερα ή αλλιώς παπά γιαχνί με μοσχαράκι και μπόλικα κρεμμύδια. Θα το συνοδεύσουμε με πιρουνάτο πουρέ από ψητές πατάτες,
και μιας και πιάσαμε τα πολίτικα, κλείνουμε το γεύμα με τη ένα και μοναδικό καζάν ντιμπί.