Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 19/10
Μαυρομάτικα φασόλια μαγειρεύουμε για το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας και για περισσότερη νοστιμιά τους προσθέτουμε πανσέτα και μια απολαυστικά καυτερή σάλτσα.
Τρίτη 20/10
Οι όψιμες φθινοπωρινές μελιτζάνες συνδυάζονται αρμονικά με χταπόδι και πατάτες, δίνοντας ένα νόστιμο μαγειρευτό για το καθημερινό τραπέζι.
Τετάρτη 21/10
Μια ωραία σούπα με κουνουπίδι, πατάτα και γιαούρτι θα ζεστάνει και θα νοστιμίσει το τραπέζι μας αυτή την Τετάρτη.
Πέμπτη 22/10
Ελαφριά σουτζουκάκια, με κιμά κοτόπουλου ετοιμάζουμε σήμερα και τα συνοδεύουμε με κλασικό πουρέ πατάτας ή πλιγούρι που κάνει εξίσου καλή παρέα με την πλούσια κόκκινη σάλτσα τους.
Παρασκευή 23/10
Ένα διαφορετικό τραχανότο, με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, προτείνουμε για την Παρασκευή. Ένα πιάτο που θα φέρει γεύση Ανατολής στο καθημερινό τραπέζι.
Σάββατο 24/10
Τι θα λέγατε για χοιρινές πανσέτες σήμερα; Θα τις γλασάρουμε με πετιμέζι που θα τους δώσει ακόμη περισσότερη νοστιμιά και για αλλαγή, ετοιμάζουμε ως γαρνιτούρα πουρέ φασολιών.
Κυριακή 25/10
Για το κυριακάτικο τραπέζι μαγειρεύουμε ένα ξεχωριστό φρικασέ με κοτόπουλο, φινόκιο και μαρούλι
που θα συνοδεύσουμε με σουφλέ καρότο, αρωματισμένο με πορτοκάλι
και σαλάτα με πλιγούρι, σέλερι, ρεβίθια, καρύδια και ρόδια.
Μία πανακότα με αποξηραμένα σύκα και κρέμα βαλσαμικού θα κλείσει όμορφα το γεύμα.