Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 18/12
Η εβδομάδα μας ξεκινάει απολαυστικά με ένα διαφορετικό παστίτσιο, με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα. Μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα άλλωστε, επιβάλλονται τα λίγο πιο ιδιαίτερα φαγητά.
Τρίτη 19/12
Τρίτη σήμερα και τι θα λέγατε για ένα ωραίο ριζότο με κολοκύθα και πορτοκάλι; Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα το προτείνουμε σερβιρισμένο σε κολοκύθα, αλλά και έτσι να μην το κάνετε θα είναι εξίσου απολαυστικό.
Τετάρτη 20/12
Σήμερα έχουμε όρεξη για πίτα. Ευκαιρία να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό αλμυρό γαλακτομπούρεκο με κασέρι και καπνιστό χοιρινό. Θα το συνοδεύσουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα.
Πέμπτη 21/12
Χοιρινό θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Πέμπτης, μαριναρισμένο σε μέλι και κρασί και μαγειρεμένο με κάστανα, κυδώνια και μήλα.
Για να μην ξεχνιόμαστε, παραδοσιακά γλυκά έχετε φτιάξει;
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σίγουρα.
Και για όποιον έχει χρόνο και όρεξη, δίπλες.
Παρασκευή 22/12
Κατακόκκινη παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι ετοιμάζουμε την Παρασκευή. Ρίξτε μία ματιά και στη αυριανή συνταγή, γιατί θα χρειαστεί να μαρινάρετε τον κόκορα αποβραδίς.
Σάββατο 23/12
Σάββατο σήμερα και βάζουμε στο τραπέζι μας κόκορα στον φούρνο με γεμιστή πέτσα, παρακαλώ.
Του ταιριάζει πολύ το γλυκόξινο καστανό ρύζι με cranberries και καρύδια.
Μέρες που είναι, φτιάχνουμε και Χριστόψωμο.
Κυριακή 24/12
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και προτείνουμε ένα άκρως γιορτινό μενού:
Για κυρίως, ρολό αρνάκι γεμιστό με φιστίκια και κάστανα
που μπορούμε να συνοδεύσουμε με λαχανικά ανάμικτα στο φούρνο
Και για επιδόρπιο, γιορτινή πάβλοβα.