Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 18/2
Με μία διαφορετική φασολάδα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα, ψημένη στον ταβά (ή στη γάστρα) παρέα με κρασάτο χοιρινό.
Τρίτη 19/2
Κουνέλι θα φτιάξουμε σήμερα, τηγανητό με ξίδι, που γαρνίρετε ιδανικά με πατάτες αλλά και ρύζι.
Τετάρτη 20/2
Ένα λαδερό είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο καθημερινό τραπέζι. Γι αυτό και σήμερα προτείνουμε αρακά με σελινόριζα αλά πολίτα.
Πέμπτη 21/2
Δίνουμε εξωτική νότα στο τραπέζι της Πέμπτης, με κοτόπουλο κάρι με φασολάκια.
Παρασκευή 22/2
Σολομό σε κρούστα από βρώμη και βότανα θα φτιάξουμε σήμερα. Ένα ελαφρύ πιάτο του οποίου η νοστιμιά κρύβεται στο μαρινάρισμα του σολομού.
Σάββατο 23/2
Τι θα λέγατε για μακαρονάδα με κιμά σήμερα; Κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί έτσι κι αλλιώς, αλλά σε αυτή τη συνταγή θα προσθέσουμε και μπέικον και κουκουνάρι, που κάνουν τη σάλτσα του κιμά πραγματικά μοναδική!
Κυριακή 24/2
Σοφιγάδο λευκαδίτικο ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι ή αλλιώς μοσχαράκι με κρεμμύδια, πετιμέζι και κυδώνια, σαν εναλλακτικό στιφάδο.
Θα το συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα
και για ορεκτικό, τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι.
Μία πληθωρική ρυζόπιτα με σοκολάτα είναι ο ιδανικός επίλογος…