Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 18/10
Κοπανάκια κοτόπουλου με κόκκινη πιπεριά, τζίντζερ και λεμόνι. Λαχταριστά, ζουμερά και αρωματικά κοπανάκια κοτόπουλου που θα σερβίρετε πάνω σε πλιγούρι και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τρίτη 19/10
Κρεατόσουπα με σελινόριζα αυγολέμονο. Η σούπα – ορισμός του comfort food. Μπορείτε να την ετοιμάσετε μόνο με μοσχάρι ή ποικιλία κρεάτων και είναι πάντα γευστική.
Τετάρτη 20/10
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια.
Ένα πολύ νόστιμο λαδερό, που όμως μπορείτε να σερβίρετε και ως γαρνιτούρα για ψητό κρέας. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα και συνοδεύονται με ελιές, λακέρδα και τουρσιά.
Πέμπτη 21/10
Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια, ντομάτα και πιπεριές.
Μια σπέσιαλ μακαρονάδα με καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα και πιπεριές που ταιριάζει πολύ στο νηστίσιμο τραπέζι, ενώ είναι τόσο νόστιμη που θα σας ζητούν να την ετοιμάζετε όλο το χρόνο.
Παρασκευή 22/10
Γαλέος αχνιστός. Γαλέος με καυτερές νότες, ιδανικό γεύμα για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και μεζές για ούζο και τσίπουρο.
Σάββατο 23/10
Γιαπράκια Θεσσαλονίκης. Οι λαχνοντολμάδες συστήνονται ως σαλονικιώτικα γιαπράκια σε μία από τις πιο αρωματικές εκδοχές τους.
Κυριακή 24/10
Αρνάκι λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό ριζότο ρεβιθιών και σάλτσα κρασιού. Το λεμονάτο αρνάκι σερβίρεται με ένα ιδιαίτερο ριζότο. Συνταγή που θα αγαπήσει το κυριακάτικο τραπέζι σας.
Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι, αχλάδια και ψητό κατσικίσιο τυρί. Δροσερή, φθινοπωρινή σαλάτα με ψητά αχλάδια και γευστικό ψητό κατσικίσιο τυρί για να κακομάθετε τους καλεσμένους σας.
Κρεμμυδόσουπα με γραβιέρα Νάξου. Όλα τα έχει η γαλλική κρεμμυδόσουπα. Θρεπτική, δυναμωτική, πλούσια και όταν μπαίνει στο φούρνο και λιώνει από πάνω η γραβιέρα Νάξου γίνεται άλλη λιχουδιά!
Κιουνεφέ (αλα MasterChef). Μα τι σιροπιαστό είναι αυτό! Και πόσο εύκολο! Η μόνη τεχνική είναι στο ψήσιμο στο τηγάνι αλλά και για αυτό ο Λάμπρος Βακιάρος έχει τον τρόπο!
Καλά μαγειρέματα!