Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 17/9
Με όσπρια θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας και συγκεκριμένα με φάβα, που θα κάνουμε σούπα και θα την αρωματίσουμε με ποικιλία μπαχαρικών.
Τρίτη 18/9
Σνίτσελ θα φτιάξουμε σήμερα. Όχι πανέ στο τηγάνι, αλλά τυλιχτά σε ρολό, ψητά στο φούρνο και γεμιστά με πουρέ πατάτας.
Και αφού την πατάτα την έχουν στη γέμιση, για συνοδευτικό προτιμάμε μαρουλοσαλάτα με μανιτάρια και χαλούμι.
Τετάρτη 19/9
Εναλλακτικά, χορτοφαγικά παπουτσάκια χωρίς κιμά και μπεσαμέλ για το τραπέζι της Τετάρτης. Πώς γίνονται; Με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Πέμπτη 20/9
Ομελέτα λέμε να φτιάξουμε σήμερα, εύκολη και γρήγορη αλλά με μπόλικα υλικά στη γέμιση της, που θα την κάνουν απίστευτα λαχταριστή. Και για να ελαφρύνουμε λίγο τα πράγματα, αντί για τηγάνι θα την ψήσουμε στο φούρνο.
Δίπλα της μία πολύχρωμη σαλάτα με σταφύλια, ανθότυρο και αμύγδαλα.
Παρασκευή 21/9
Ψαροκεφτεδάκια τόνου, με κόκκινη σάλτσα για το τραπέζι της Παρασκευής. Ζουμερά και απολαυστικά, θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Θα τα συνοδεύσουμε με ρύζι basmati ή ζυμαρικά.
Σάββατο 22/9
Πέννες µε ιδιαίτερη σάλτσα από τηγανητή μελιτζάνα, αρωματισμένη με βασιλικό και ώριμο ανθότυρο για το σερβίρισμα θα φτιάξουμε σήμερα. Ένα πιάτο με πραγματικά πλούσια γεύση!
Κυριακή 23/9
Κόκορα με χυλοπίτες θα φτιάξουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, ένα φαγητό που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια.
Για ορεκτικό, τάρτα με γκοργκοντζόλα, σύκα και καρύδια
και δίπλα σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα.
Για επιδόρπιο, λαχταριστή και εύκολη μους λεμονιού με 3 μόνο υλικά!