Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 16/4
Με μία ξεχωριστή συνταγή ξεκινάμε την εβδομάδα μας, βάζοντας στο φούρνο γίγαντες με μελιτζάνες. Θα τους σερβίρετε με φέτα και καλό ζυμωτό ψωμί.
Τρίτη 17/4
Κοτοπουλάκι με έθνικ χαρακτήρα για το τραπέζι της Τρίτης, γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσας σόγιας. Το σερβίρουμε με αφράτο πουρέ πατάτας.
Τετάρτη 18/4
Ένα διαφορετικό, πιο εύκολο από το κλασικό, αλλά εξίσου νόστιμο παστίτσιο ετοιμάζουμε σήμερα. Αντί για ζυμαρικά και κιμά, θα το φτιάξουμε με ανοιξιάτικα χόρτα και κηπευτικά.
Πέμπτη 19/4
Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με 3 τυριά, για το τραπέζι της Πέμπτης. Νόστιμο και πολύ εύκολο.
Συνοδεύεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια.
Παρασκευή 20/4
Light γεύσεις στο σημερινό μενού, με σολομό στον ατμό, με αρωματική σάλτσα μουστάρδας και βραστές πατατούλες.
Σάββατο 21/4
Στα κεφτεδάκια με σάλτσα κανείς δεν λέει όχι. Και επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε και διαφορετικές γεύσεις, θα κάνουμε τα κεφτεδάκια μας με κιμά κοτόπουλου και θα τα σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.
Κυριακή 22/4
Μοσχαράκι ρολό, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές για το κυριακάτικο τραπέζι,
παρέα με ξεχωριστές πατάτες φούρνου, ψημένες ολόκληρες σε κρούστα αλατιού.
Δίπλα τους, μαρουλοσαλάτα με αγκινάρες
και για το τέλος, ανάλαφρο, γρήγορο και εύκολο trifle με μαρμελάδα βύσσινο.