Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 16/9
Με χορτοφαγικά κολοκυθάκια γεμιστά, με μανιτάρια αντί για κιμά, θα ξεκινήσουμε την εβδομάδας μας.
Τρίτη 17/9
Στο σημερινό τραπέζι το κοτόπουλο συνδυάζεται με φασολάκια πλατιά και πατάτες, σε ένα φαγητό με πλούσια γεύση.
Τετάρτη 18/9
Σήμερα έχουμε όρεξη για μία παραδοσιακή και ωραία χυλωμένη φασολάδα, που θα συνοδεύσουμε στο τραπέζι με ρέγκα καπνιστή και καλό ζυμωτό ψωμί για ατελείωτες βούτες!
Πέμπτη 19/9
Δίνουμε διεθνή γεύση στο μενού της Πέμπτης με πίτα του βοσκού, την κλασική αγγλική συνταγή με κιμά και πουρέ πατάτας. Συνοδεύεται ιδανικά από μία πράσινη σαλάτα.
Παρασκευή 20/9
Κολιό στη λαδόκολλα με πατάτες θα ψήσουμε σήμερα, ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό πιάτο με πολύ ωραία γεύση.
Σάββατο 21/9
Ζυμαρικά γκρατέν στο φούρνο με μελιτζάνες και κοτόπουλο, προτείνουμε για το τραπέζι του Σαββάτου. Ένα δεκάλεπτο στο φούρνο είναι αρκετό για να αποκτήσουν μια ελαφρώς τραγανή κρούστα ενώ η απαλή μπεσαμέλ που τα αγκαλιάζει συμπληρώνει τον πληθωρικό χαρακτήρα της συνταγής.
Κυριακή 22/9
Πανσέτα γλασαρισμένη με πετιμέζι θα ψήσουμε για το κυριακάτικο τραπέζι
και θα τη συνοδεύσουμε με πουρέ από ψητές πατάτες πιρουνάτο
και πράσινη σαλάτα με κρουτόν, σταφίδες και αμύγδαλα.
Για επιδόρπιο ετοιμάζουμε μία νόστιμη τάρτα εποχής, με κόκκινα σταφύλια.