Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 15/1
Με νόστιμα κεφτεδάκια ξεκινάμε την εβδομάδα μας, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά.
Κλασικά θα τα συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες και αν μείνουν αρκετά και για το βράδυ, μπορούμε να φτιάξουμε μαζί τους και τα πιο τέλεια σάντουιτς με σάλτσα ντομάτας και τυρί.
Τρίτη 16/1
Ένα ασυνήθιστο γιαχνί με καταγωγή από την Κέρκυρα φτιάχνουμε σήμερα ή αλλιώς λάχανο μπουρδέτο.
Θα τo συνοδεύσουμε με μία χορταστική και θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά.
Τετάρτη 17/1
Τσιπούρες αρωματισμένες με κύμινο φτιάχνουμε σήμερα. Θα τις ψήσουμε στο φούρνο μαζί με λαχανικά και θα τις συνοδεύσουμε και με ρύζι basmati που τους πάει πολύ.
Πέμπτη 18/1
Σκιουφιχτά με απάκι φτιάχουμε σήμερα, μία πολύ νόστιμη μακαρονάδα με κρητική γεύση.
Βάλτε το βράδυ φασόλια να μουλιάσουν σε νερό για την αυριανή συνταγή μας.
Παρασκευή 20/1
Μεταμορφώνουμε την φασολάδα σε μία ξεχωριστή σούπα βελουτέ σήμερα, αρωματισμένη με τζίντζερ και κάρι.
Σάββατο 21/1
Ψητό ψαρονέφρι τυλιγμένο με μπέικον για το τραπέζι του Σαββάτου. Και για να γίνει ακόμα πιο λαχταριστό, το σερβίρουμε με σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ.
Κυριακή 22/1
Ψητό γεμιστό κοτόπουλο στο φούρνο έχει το μενού μας σήμερα. Δεν θα το συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου όμως, αλλά με μπόλικο λάχανο τουρσί, όπως δηλαδή το φτιάχνουν παραδοσιακά στη βόρεια Ελλάδα.
Δίπλα του και μία ωραία σαλάτα με σαλάτα με κινόα, σιτάρι και σπανάκι.
Και για γλυκό, στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και αποξηραμένα βερίκοκα.