Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 15/11
Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες. Μαγειρέψετε το κοτόπουλο διαφορετικά με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες.
Τρίτη 16/11
Ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια. Μια ξεχωριστή μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα με καραμελωμένη κολοκύθα, φουντούκια και τυρί κρέμα που θα ξετρελάνει τους πάντες στο τραπέζι.
Τετάρτη 17/11
Τραχανάς ξινός με κοπανιστή. Καλός ο τραχανάς σούπα, αλλά και το τραχανότο δεν πάει πίσω! Αυτό το χορταστικό πιάτο με τραχανά φτιάχνεται στο πι και φι και ενθουσιάζει με την απλότητα και τη νοστιμιά του.
Πέμπτη 18/11
Ρεβίθια φούρνου κοκκινιστά με χταπόδι. Ρεβίθια και χταπόδι ταιριάζουν πολύ δίνοντας μια πεντανόστιμη, χυλωμένη ρεβιθάδα φούρνου που θα σας ενθουσιάσει.
Παρασκευή 19/11
Φθινοπωρινό τουρλού λαχανικών με μήλα και φέτα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσουμε τα λαχανικά εποχής από ένα νόστιμο φαγητό κατσαρόλας; Τουρλού λοιπόν θα φτιάξουμε σήμερα!
Σάββατο 20/11
Κοτόπιτα Βορείου Ηπείρου. Πασίγνωστη παραδοσιακή, ανοιχτή πίτα της Βορείου Ηπείρου που μετατρέπεται σε ένα πλήρες γεύμα όταν τη σερβίρετε με χωριάτικη σαλάτα.
Κυριακή 21/11
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και χυμό ροδιού. Ένα πιάτο ιδανικό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. Το αρνάκι σιγομαγειρεύεται και τα κάστανα δένουν υπέροχα με την ντοματένια σάλτσα…
Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.
Χειμωνιάτικα λαχανικά στη γάστρα με κύμινο και πορτοκάλι. Μια χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που σε γεμίζει θαλπωρή. Γίνεται στη γάστρα και συνοδεύει τέλεια κάθε ψητό κρέας ή ψάρι.
Σούπα με γλυκοπατάτες. Αγαπημένες γλυκοπατάτες, ζεστά μπαχαρικά, πικάντικο τζίντζερ, σε ένα πιάτο που σε ταξιδεύει μέχρι το Μαρόκο. Εκεί, συνήθως, προσθέτουν και ρεβίθια στη σούπα.
Κέικ πορτοκαλένιο με αρωματικό σιρόπι. Φτιάχνουμε το πιο αρωματικό κέικ πορτοκάλι. Νόστιμο και σιροπιαστό θα γίνει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
Καλά μαγειρέματα!