Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 14/5
Με φακές, λίγο διαφορετικές, ξεκινάμε την εβδομάδα μας. Δεν θα της κάνουμε σούπα, αλλά «πιρουνάτες» και θα τους δώσουμε ελαφρώς γλυκόξινη γεύση, που τους πάει πολύ.
Τρίτη 15/5
Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, αβγολέμονο ετοιμάζουμε για σήμερα Τρίτη. Ένα φαγητό στο οποίο δεν λέει κανείς και ποτέ όχι.
Τετάρτη 16/5
Μία θαλασσινή μακαρονάδα προτείνουμε για το τραπέζι της Τετάρτης. Αντί για τις συνηθισμένες γαρίδες όμως, θα την φτιάξουμε με καλαμαράκια.
Πέμπτη 17/5
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κουνέλι σήμερα; Γλυκόξινο, με μαυροδάφνη και σταφίδες και σερβιρισμένο με ρύζι.
Παρασκευή 18/5
Τα κλασικά γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες είναι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για το καθημερινό τραπέζι. Στο ταψί θα βάλουμε μαζί να ψηθούν και μερικές πατάτες και όσο για το σερβίρισμα, εννοείται ότι φέτα ή γιαούρτι δεν πρέπει να λείπουν.
Σάββατο 19/5
‘Ενα ψευτοσουφλέ με λαχανικά και το ψωμί που περίσσεψε από τη χθεσινή μέρα θα φτιάξουμε σήμερα. Έξυπνος τρόπος να φάνε λαχανικά και τα παιδιά.
Θα το σερβίρουμε παρέα με μία δροσερή πράσινη σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, αχλάδια και γλυκό ξίδι με μέλι.
Κυριακή 20/5
Kοτοπουλάκι στο χαρτί για το κυριακάτικο τραπέζι ή αλλιώς κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες. Η πλούσια σάλτσα του ζητάει από δίπλα ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Κυριακή σήμερα, θα φτιάξουμε και μία τάρτα με λαχανικά εποχής,
καθώς και μία ανάμικτη σαλάτα με κεράσια, μαραθόριζα, αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί.
Για το τέλος cheesecake δίχρωμο με φράουλες.