Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 11/12
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μας έχει ανοίξει η όρεξη για λίγο πιο γιορτινά πιάτα. Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με νόστιμο γκρατέν μπρόκολο; Είναι και ένας έξυπνος τρόπος να φάνε μπρόκολο και τα παιδιά που συνήθως το αποφεύγουν.
Θα το συνοδεύσουμε με μία υγιεινή σαλάτα με κουσκούς, ψητή κολοκύθα, γραβιέρα και σάλτσα πετιμέζι.
Τρίτη 12/12
Τρίτη σήμερα και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο από μία μακαρονάδα με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια.
Τετάρτη 13/12
Έχουν τα όσπρια “αμπιγιέ” εκδοχή; Και όμως! Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε βελουτέ φάβας με αβγοτάραχο. Κρατήστε αυτή τη συνταγή και για το γιορτινό τραπέζι, όπου μπορείτε να τη σερβίρετε ως πρώτο πιάτο.
Πέμπτη 14/12
Ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο με ψαρονέφρι, μέλι και σάλτσα πορτοκαλιού ετοιμάζουμε σήμερα. Θα το γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και θα το συνοδεύσουμε με πιλάφι.
Δίπλα του και μία άκρως χειμωνιάτικη σαλάτα, με διάφορες ρίζες.
Παρασκευή 15/12
Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά στο τραπέζι της Παρασκευής.
Και μία διαφορετική σπανακόπιτα με πράσα και φέτα, μπουκιά και συχώριο!
Σάββατο 16/12
Σάββατο σήμερα και βάζουμε το κιμαδοπίλαφο σε φόρμα, συνδυάζοντας κυρίως και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση.
Το συνοδεύουμε με μία ζεστή σαλάτα με ψητή κολοκύθα, μανούρι και ρόκα.
Κυριακή 17/12
Στον προβληματισμό τι να μαγειρέψουμε για το κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι, αυτό το μοσχαράκι με ρόδια είναι η τέλεια επιλογή.
Να φτιάξουμε και μία πίτα με αφράτη γέμιση από πατάτες; Να φτιάξουμε!
Θα τα συνοδεύσουμε με μία πράσινη σαλάτα μαρούλι και για γλυκό ένα ξεχωριστό cheesecake με μπακλαβά στο ποτήρι.