Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 16/1
Σπαγγέτι με σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης και αμύγδαλα
Αυτά τα σπαγγέτι της ερευνήτριας της ελληνικής κουζίνας Μαρίας Διακάτου, έχουν την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης και των καβουρδισμένων αμυγδάλων και φτιάχνονται πολύ εύκολα.


Τρίτη 17/1

Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο
Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι. Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!

Τετάρτη 18/1
Γίγαντες πλακί με φέτα
Δοκιμάστε αυτόν τον εύκολο και πεντανόστιμο τρόπο να μαγειρέψετε τους γίγαντες, θα τον λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ακόμη και όσοι δεν συμπαθούν τα όσπρια.

Πέμπτη 19/1
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα
Αυτή τη συνταγή ο Γιώργος Δημητρακόπουλος την εμπνεύστηκε από την κουζίνα των ΗΠΑ, όπου αγαπούν πολύ να τηγανίζουν τις φτερούγες του κοτόπουλου, που είναι μια ιδιαίτερα οικονομική πρώτη ύλη.


Παρασκευή 20/1

Σούπα με πορτοκάλι και καρότο
Αυτή είναι μια σούπερ σούπα πορτοκαλιού! Συνδυάστε έξι απλά συστατικά μαζί για να φτιάξετε ένα ζωντανό μεσημεριανό γεύμα με λίγες θερμίδες.


Σάββατο 21/1

Alici in tortiera ή αλλιώς σαρδέλες στον φούρνο
Αυτή η συνταγή, από τη Μάγκυ Ταμπακάκη, έχει άρωμα Νάπολης, λίγα υλικά και εγγυημένη νοστιμιά.


Κυριακή 22/1

Ροστ μπιφ σε κρούστα μυρωδικών
Το κλασικό βρετανικό ροστ μπιφ σε μια αρωματική κρούστα μυρωδικών για ένα σπέσιαλ κυριακάτικο τραπέζι. Ιδανικό και για τον γιορτινό μπουφέ.


Για ορεκτικό

Αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά
Μία ομελέτα που ψήνεται σε φόρμα στο φούρνο και κάνει ένα νόστιμο πλην εντυπωσιακό ορεκτικό.

Για επιδόρπιο
Τούρτα ψυγείου μπανόφι
Μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα και λευκή πληθωρική κρέμα. Αυτό το γλυκό ψυγείου, παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του. Σερβίρεται σαν απλό επιδόρπιο, αλλά-γιατί όχι-και σαν τούρτα γενεθλίων!