Η Αργυρώ Ζανιώτη θήτευσε χρόνια στις πολυεθνικές και σε μια επιτυχημένη καριέρα στο μάρκετινγκ, μέχρι να βρεθεί στο πουθενά της απόλυσης και της ανεργίας. Μια δεύτερη ευκαιρία ως πωλήτρια στο Manolo Blahnik δεν ήταν αρκετή για την πολυμήχανη ιδιοσυγκρασία της.

Παγκρατιώτισσα κι αυτή, όπως κι εγώ, ξέρουμε καλά πως το αληθινό, ξεχωριστό ψωμί σπανίζει στη γειτονιά. Έτσι αποφάσισε να στεγάσει το μέλλον της σε ένα δίπορτο μαγαζάκι της γειτονιάς: από τη μια πόρτα, πρατήριο, από τη δίπλα, vintage ρούχα με άποψη και γούστο. Ο φούρνος της Λυκαβηττού φέρνει το εξαιρετικό ψωμί, το ψωμί με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κανονικό ή φέτες του τοστ, τα κριτσίνια, τα τραγανά σιμίτικα, το ντίνκελ, το μοναστηριακό καρβέλι, το χειροποίητο προζυμένιο από προζύμι σταφίδας, το σταφιδόψωμο.

Ο κόσμος της γειτονιάς μπαινοβγαίνει σαν στο σπίτι του, κι αυτό σε διακτινίζει στη ζεστασιά μιας παλιάς Αθήνας. Το χαμόγελο της Αργυρώς είναι εδώ να σε συστήσει στα υπόλοιπα καλούδια της: σπιτικές πίτες από αλεύρι ζέας, κουρού, γαλλικότατα κρουασάν και σαντουιτσάκια, τα διάσημα cookies της Λιβανέζας Rita’s από την Κοκκινιά, όπως το μπαραζίτ με φιστίκι Αιγίνης, μέλι και σουσάμι, το σμυρναίικο, τα κουλουράκια με κρασί ή γλυκάνισο, τα αζαχάρωτα κουραμπιεδάκια, το κουλουράκι που γεμίζει με λουκούμι. Πλάι τους, σπάνια τσάγια και αρκετά προϊόντα της εκλεκτής, μικρής ελληνικής παραγωγής.

info
Αρριανού 29, Παγκράτι, τηλ. 211 4063156.