Μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις της Θεσσαλονίκης είναι η Paola, μια καντίνα που πάει το street food πολλά βήματα παραπέρα, αφού περιλαμβάνει ακόμη και ξυλόφουρνο.

Σας έχουμε πει ξανά ότι η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση στο καλό «βρώμικο» και όπως φαίνεται οι πιο νέοι συνεχιστές της έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τον πήχη ψηλά. Έτσι δύο αδέρφια, ο Κωστής και ο Γρηγόρης Αϊβαλιώτης, έχουν πάρει τους δρόμους από το καλοκαίρι με μία καντίνα που σερβίρει φρεσκοψημένες πίτσες από τον δικό της ξυλόφουρνο!

Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων ο Κωστής, μηχανολόγος-μηχανικός ο Γρηγόρης, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν με κάπως διαφορετικό τρόπο τις γνώσεις τους. «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό και έτσι σχεδιάσαμε μόνοι μας την καντίνα, που είναι η μοναδική του είδους της σε ολόκληρα τα Βαλκάνια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωστής. Εμπνεόμενοι, λοιπόν, από παρόμοιες καντίνες που λειτουργούν στις ΗΠΑ, πήραν ένα φορτηγό-σασί του 1993 και αξιοποιώντας τις πολύτιμες γνώσεις του Γρηγόρη, έβαλαν πάνω ένα κοντέινερ και ξεκίνησαν. Μάλιστα, όπως είπε ο Κωστής, μόνοι τους σχεδίασαν τα πάντα, από τα παράθυρα και το φάρδος των σκαλοπατιών μέχρι τον φούρνο που έχτισαν με τα χέρια τους.

Όσο για τις πίτσες, τα δύο αδέρφια ανέφεραν ότι πειραματίστηκαν, με κριτήριο το δικό τους κριτήριο, που τους καθοδηγούσε προκειμένου να βρουν τις τέλειες αναλογίες για τη λεπτή βάση. «Φτιάχνουμε πίτσες-μαργαρίτα, με μανιτάρι, με μπέικον και με πεπερόνι που κοστίζουν, όπως υπολογίζουμε, τουλάχιστον μισή φορά κάτω απ’ ό,τι στα εστιατόρια. Οι τιμές μας είναι λαϊκές, όπως και το όνομα της κινητής πιτσαρίας μας, Paola, ένα γνωστό και γνήσιο ιταλικό όνομα», είπε ο Κωστής Αϊβαλιώτης.