Μια νέα άφιξη στην Πλάκα μάς φτιάχνει τη μέρα με λαχταριστούς χυμούς, φρουτοσαλάτες και smoothies, φτιαγμένα όλα με φρεσκότατα φρούτα και λαχανικά.

Ο λόγος για τη “Frutteria”, το μικρό take away μαγαζί, που άνοιξε πριν από ένα μήνα σε ένα γραφικό στενάκι της Πλάκας, μόλις λίγα μέτρα από το θέατρο Τέχνης. Η πρότασή τους φρουτένια, λαχταριστή και οπωσδήποτε πλούσια σε βιταμίνες, αφού στη frutteria βρίσκουμε φρέσκους χυμούς, φρουτοσαλάτες και smoothies, από ελληνικά και όχι μόνο φρούτα και λαχανικά.

fruteria1

Η ποικιλία δε, μάς κάνει να ξεχνάμε ό,τι είχαμε μέχρι σήμερα κατά νου όταν ακούγαμε τη λέξη χυμός, αφού τα φρούτα “παντρεύονται” με τα λαχανικά, σε απίστευτους συνδυασμούς. Και επειδή τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πιο μυρωδάτα και γευστικά όταν είναι στην εποχή τους, στην frutteria, η ποικιλία προσαρμόζεται πάντα στα εποχικά υλικά.

Όσο για τον χώρο; Φτιαγμένος αποκλειστικά με το προσωπικό γούστο της Ελίνας και της Νάσιας -των δύο κοριτσιών που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του εναλλακτικού αυτού καταστήματος- αποπνέει ευωδιά και φρεσκάδα. Το φωτεινό πράσινο στην πρόσοψη σας καλεί από μακριά, ενώ όσο θα περιμένετε να ετοιμαστεί η παραγγελία, δεν θα σταματήσετε να χαζεύετε τα ράφια και τα ψυγεία με τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, όπως και τις γυάλες, που μέσα τους φυλάσσονται υγιεινές τροφές, όπως superfoods, που προσθέτουν ακόμα περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά στις επιλογές σας.

info
Frutteria, Φρυνίχου 18, Πλάκα, τηλ. 210 3254152.