Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ, μάς απάντησε: «Ένα σάντουιτς από χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, τριμμένη ντομάτα και ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα. Ήταν το καλοκαιρινό μας σνακ όταν βγαίναμε από τη θάλασσα στις καλοκαιρινές μας διακοπές ως παιδιά και αγαπημένο μου μέχρι σήμερα. Περνούσαμε πολλές ώρες στην παραλία και όταν βγαίναμε από τη θάλασσα μάς περίμεναν μεγάλες φέτες προζυμένιου ψωμιού, σαν μπρουσκέτες, με δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα και ένα κομμάτι φέτα ραντισμένο με ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με φρέσκια ρίγανη. Οι φέτες ήταν πολύ μεγάλες οπότε τις κόβαμε στη μέση και τις κάναμε σάντουιτς. Ήταν και είναι το δικό μου απόλυτο φαγητό για μετά την παραλία».
*Ο Γιάννης Κιόρογλου είναι Executive chef των εστιατορίων «La Guerite» και «Shellona» (Κάννες, Σεν Τροπέ, D Maris Bay, Καραϊβική)
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ
Φωτογραφία: Aline Gerard