Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι από τους ανθρώπους που λένε όχι στα γλυκά και οι σεφ που έχουν περάσει από τις κουζίνες του Μπάκιγχαμ, έχουν να πουν για αρκετές γλυκές συνταγές που λατρεύει.
Παλαιότερα, ο πρώην σεφ του παλατιού, Darren McGrady είχε αποκαλύψει ότι η βασίλισσα δεν μπορεί να αντισταθεί στο μωσαϊκό και μάλιστα, εάν τυχόν περισσέψει κάποιο κομμάτι και η ίδια πρέπει να φύγει για διακοπές, της το πακετάρουν για να το πάρει μαζί της!. Πρόσφατα, ο McGrady αποκάλυψε ένα ακόμη γλυκό πειρασμό στον οποίο έχει αδυναμία η βασίλισσα Ελισάβετ, την καλοκαιρινή πουτίγκα.
Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά βρετανικά επιδόρπια και δεν είναι άλλο από ένα γλύκισμα με φέτες από ψωμί του τοστ που μπαίνουν σε φόρμα και γεμίζονται με διάφορα φρούτα του δάσους, όπως blackberries, blueberries και raspberries. Το ψωμί στη συνέχεια απορροφά τους ζωμούς από τα φρούτα και αποκτάει τέλεια γεύση αλλά και εντυπωσιακό χρώμα. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με ένα πολύ εύκολο, ελαφρύ και φρουτένιο γλύκισμα, ιδανικό για το καλοκαίρι.
Ο σεφ ανέβασε μάλιστα και ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube με τη συνταγή για καλοκαιρινή πουτίγκα βήμα-βήμα, για να τη φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι. Αλλά επειδή στο βίντεο δεν περιλαμβάνονται οι αναλογίες, τις αναζητήσαμε στο site του σεφ και παρουσιάζουμε αναλυτικά τη συνταγή παρακάτω.
Καλοκαιρινή πουτίγκα
Υλικά για 6 μερίδες
8 φέτες λευκό ψωμί, μπαγιάτικο
1 κιλό φρούτα του δάσους, διάφορα (φράουλες, blackberries, blueberries, raspberries, κεράσια)
½ φλιτζάνι νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού πάστα βανίλιας
κορφούλες δυόσμου για το γαρνίρισμα
σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Πλένετε τα φρούτα και αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Βάζετε τα κεράσια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη αν χρησιμοποιήσετε και τη βανίλια. Σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κεράσια και προσθέτετε τις φράουλες και τα blackberries.
Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά ακόμη, προσθέτετε τα υπόλοιπα φρούτα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σουρώνετε, κρατώντας τα υγρά της κατσαρόλας στην άκρη.
Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί. Βουτάτε την ψίχα στο σιρόπι από τα φρούτα και μεταφέρετε σε ένα μπολ για πουτίγκα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά ο πάτος και τα πλαϊνά του σκεύους. Αδειάζετε μέσα τα φρούτα και καλύπτετε την επιφάνεια με φέτες ψωμιού, βουτηγμένες επίσης στο σιρόπι.
Καλύπτετε το σκεύος με ένα πιάτο, βάζετε και ένα βάζο ή άλλο βάρος από πάνω, για να πιέζει την πουτίγκα και να πάρει το σωστό σχήμα και βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με δυόσμο και αν θέλετε, σερβίρετε με σαντιγί.
Δείτε επίσης:
Οι σεφ του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν τη συνταγή για την αγαπημένη τούρτα της βασίλισσας Βικτώρια
Βρήκαμε την αυθεντική συνταγή για τα σκόουνς του Μπάκιγχαμ
Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ θέλει τα παγάκια της απαραιτήτως στρογγυλά;