Τα έχουμε ξαναπεί: Ναι το πιο πιθανό είναι η Κόρτνεϊ μαζί με όλες τις υπόλοιπες αδερφές Καρντάσιαν να έχει κάνει κάνει αρκετές πλαστικές. Κανένας όμως κοιλιακός δεν διατηρείται εάν τρως fast food και κανένας γλουτός δεν μένει ανασηκωμένος εάν δεν ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όσες πλαστικές και αν κάνεις. Τι δίαιτα ακολούθησε λοιπόν η μεγαλύτερη αδερφή Καρντάσιαν, προκειμένου να μεταμορφώσει το σώμα της ύστερα από τρία παιδιά;

kourt3

Πρόσφατα αποκάλυψε μέσω της εφαρμογής της ότι ακολούθησε πριν μερικούς μήνες τη δίαιτα Keto, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των influencers τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για μια διατροφή, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, κάτι το οποίο οδηγεί το σώμα στη μεταβολική κατάσταση που ονομάζεται κέτωση. Έτσι ο οργανισμός καίει λίπος αντί για υδατάνθρακες για ενέργεια.

kourtney-kardashian-eating

Η Κόρτνεϊ αποκάλυψε πως τη συγκεκριμένη διατροφή, τής την σύστησε ο γιατρός της, αφού βρήκε υψηλά επίπεδα υδραργύρου και μολύβδου στον οργανισμό της το 2017. Τότε αντικατέστησε τους περισσότερους υδατάνθρακες με φρέσκα λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες. «Έτρωγα τριμμένο μπρόκολο και κουνουπίδι αντί για ρύζι ώστε να αισθάνομαι τουλάχιστον ότι τρώω μερικούς υδατάνθρακες. Ύστερα πρόσθετα πρωτεΐνη, οπότε συχνά έτρωγα ψητό κοτόπουλο και ψάρι πάνω από ‘ρύζι’ μπρόκολου, ‘ρύζι’ κουνουπιδιού ή κολοκύθα. Έτρωγα επίσης ψητά λαχανικά, φρέσκες σαλάτες με σπιτικό dressing και smoothies με αβοκάντο και μπανάνες», γράφει στην εφαρμογή της.

kourt

Παρά τα θετικά αποτελέσματα της δίαιτας αυτής στην εμφάνισή της, η Κόρτνεϊ παρατήρησε και μερικές αρνητικές επιπτώσεις αυτού του τρόπου διατροφής: Είχε συχνά πονοκεφάλους και μειωμένη ενέργεια. «Πίεσα τον εαυτό μου για να προσπεράσω αυτήν τη φάση, η οποία κράτησε για περίπου 1-2 βδομάδες», αποκάλυψε. «Μία μέρα τη βδομάδα ‘κακομάθαινα’ τον εαυτό μου και αυτό με βοήθησε πολύ να αντέξω τους μήνες που ακολούθησα τη δίαιτα», συνέχισε. «Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία για εμένα», κατέληξε, λέγοντας πως σχεδιάζει να ξανακάνει τη δίαιτα αργότερα αυτό το έτος.

Δείτε ακόμα:
Οι βασικές αρχές της πολύ αυστηρής δίαιτας της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν