Η Δέσποινα Βανδή μάς έχει κάνει σαφές πλέον ότι λατρεύει την κουζίνα, αφού στο παρελθόν έχει μοιραστεί μαζί μας μέσω Instagram τις αγαπημένες της συνταγές, ανάμεσά τους μία για πειραγμένα μπιφτέκια, μία για κρέπες και μία για λουκουμάδες.
Η τελευταία της μαγειρική περιπέτεια είχε κάτι από Πάσχα, αφού η διάσημη τραγουδίστρια και πρωταγωνίστρια του Mama Mia αποφάσισε να φτιάξει κουλουράκια. Μπορεί να γυμνάζεται κάθε μέρα και να ακολουθεί μια άκρως υγιεινή διατροφή, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται δεν αντιστέκεται στην παράδοση και στο μητρικό της ρόλο, αφού φτιάχνει συχνά στο σπίτι κουλουράκια για τα παιδιά της.
Και μπορεί αυτή τη φορά να μη μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της, ωστόσο εμείς θα σας παραθέσουμε από κάτω τη δική μας αγαπημένη, που βάζουμε στοίχημα ότι είναι εξίσου γευστική:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
175γρ. αραβοσιτέλαιο
4 αβγά
½ φλιτζάνι γάλα
3 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1-2 κρόκοι αβγών ανακατεμένοι με 1-2 κουτ. σούπας γάλα
Διαδικασία:
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες ή κουλουράκια στρογγυλά και τα αραδιάζετε στα ταψιά.
Αλείφετε τα κουλουράκια με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε (ανά δύο τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν και μεταφέρετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.
Δείτε ακόμα:
Nα πώς η Δέσποινα Βανδή έχασε λίπος και βάρος σε χρόνο dt!