Είναι γνωστό ότι το φαβορί των φετινών Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ, είναι ένθερμος οπαδός της vegan φιλοσοφίας, καθώς έγινε vegan πριν 40 χρόνια! Οι υποστηρικτές του βιγκανισμού είναι ιδιαίτερα «μάχιμοι» συνήθως, καθώς δεν πρόκειται απλά για μια αλλαγή που κάνουν στη διατροφή τους, αλλά για μια νέα νοοτροπία απέναντι στη ζωή. Ετσι, δεν σταματούν ποτέ να επισημαίνουν τη σημασία της vegan διατροφής, όπως έκανε και ο Χοακίν ξανά πρόσφατα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Animal Equality (@animalequality) on

Ειδικότερα, ο Φίνιξ βρέθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων Bafta (Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), πριν ωστόσο από την τελετή βράβευσης συμμετείχε σε σε vegan κινητοποιήσεις στην Tower Bridge του Λονδίνου. «Γίνετε vegan» ήταν η προτροπή του διάσημου ηθοποιού Χοακίν Φίνιξ. Οι ακτιβιστές μάλιστα κρέμασαν ένα τεράστιο μπάνερ που έγραφε: «H βιομηχανική κτηνοτροφία καταστρέφει τον πλανήτη μας. Γίνετε vegan». Μάλιστα, ο Φίνιξ κλήθηκε να απαντήσει και στις επικρίσεις ότι άτομα όπως οι ηθοποιοί, που εργάζονται σε βιομηχανίες πολυτελείας, δεν είναι σε θέση να μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή, καθώς ζουν σε έναν κόσμο συχνών πτήσεων και υψηλού αποτυπώματος άνθρακα. «Είμαστε όλοι υποκριτές με κάποιους τρόπους. Όλοι αγωνιζόμαστε για το σωστό αλλά κάνουμε λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει πολύ ενέργεια και πόρους, οπότε ο τρόπος να το μετριάσω είναι να υιοθετήσω έναν vegan τρόπο ζωής».

Να σημειώσουμε, τέλος, για την ιστορία, πως Χοακίν Φίνιξ πήρε το βραβείο Bafta, της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία του στην ταινία «Joker», ενώ διεκδικεί και το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ.