Η αρτοποιός Ρέσμι Μπένετ που ζει στο Λονδίνο και εργάζεται στον φούρνο Anges de Sucre ξεκίνησε μια διαδικτυακή συζήτηση ασκώντας κριτική στους influencers των κοινωνικών μέσων που έχουν ζητήσει δωρεάν κέικ με σκοπό να το προωθήσουν στις διαδικτυακές πλατφόρμες τους.

«Έγραψα αυτή τη δημοσίευση στο Instagram επειδή δεν αντέχω άλλο τους influencers που μου ζητάνει δωρεάν κέικ όλη την ώρα. Μετά την πανδημία επιδεινώθηκε η κατάσταση και άρχισε να με ενοχλεί», λέει.

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19, η Μπένετ παρατήρησε ότι παρόλο που πολλοί άνθρωποι μείωσαν τις περιττές αγορές, το αρτοποιείο της είχε αρκετό κόσμο αφού συνέχισαν να παραγγέλνουν τα γιορτινά κέικ της. Παρατήρησε όμως και ότι οι influencers ζητούσαν και περισσότερα δωρεάν προϊόντα για προώθηση, κάτι που της έχει ξαναζητηθεί στο παρελθόν.Παρακολουθούσε τους influencers και τις δημοσιεύσεις τους, αλλά, όπως λέει και η ίδια «αυτός ο τρόπος δεν λειτουργεί για αυτήν».

«Δεν είχαμε ποτέ αύξηση πωλήσεων επειδή είδαν το κέικ μας σε μια ανάρτηση ή το προφίλ κάποιου. Γίναμε γνωστοί από στόμα σε στόμα, από πελάτες που πληρώνουν».

Δείτε επίσης

Σεφ για «influencers» φαγητού: «Σταματήστε να ζητάτε δωρεάν γεύματα εντός πανδημίας!»

Παγωτατζής βάζει «εμπάργκο» στους influencers

Η έξυπνη απάντηση εστιατορίου στην Κω σε inluencers που απαιτούν δωρεάν γεύματα