Για το πρωινό των πρωταθλητών κι αν έχουμε ακούσει εκατό φορές… Για το πρωινό μιας διάνοιας όμως; Τι πιστεύετε ότι επέλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για να ξεκινήσει τη μέρα του;

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στη Γερμανία. Ένα γερμανικό πρωινό συχνά περιέχει αυγά, πατάτες, κρέπες, μπέικον και λουκάνικα. Οι γονείς του βέβαια ήταν εβραϊκής καταγωγής, κάτι που θα μπορούσε θεωρητικά να επηρεάσει τις διατροφικές του συνήθειες. Σε ένα εβραϊκό πρωινό μπορούμε να βρούμε πατάτες hash brown, λουκάνικα, φασόλια, μανιτάρια, αυγά και τηγανητό ψωμί.

Η οικονόμος του Αϊνστάιν, Herta Waldow, στο βιβλίο Einstein at Home, αποκάλυψε το πρωινό που συνήθιζε να παίρνει κάθε πρωί ο διάσημος φυσικός. «Ο καθηγητής πάντα έτρωγε τηγανητά αυγά, σχεδόν καθημερινά. Τουλάχιστον δύο… Επίσης απολάμβανε ιδιαίτερα τα μανιτάρια, αφού συνήθιζε να τα τρώει τρεις φορές τη μέρα». Από το πρωινό του δεν έλειπε και το μέλι, που σύμφωνα με το βιβλίο, το παράγγελνε ανά πολλά κιλά ώστε να έχει πάντα άφθονο διαθέσιμο.

Παρά λοιπόν την καταγωγή του, δεν επέλεγε να ξεκινήσει τη μέρα του με αυγά και αλλαντικά. Κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, αφού παρ’ όλο που υπάρχουν κρεατοφαγικές αναφορές σχετικά με τη διατροφή του Αϊνστάιν, τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγινε αυστηρά χορτοφάγος.

Αν λοιπόν αποφασίσετε κι εσείς να βάλετε στο πρόγραμμά σας ένα πρωινό που να περιέχει αυγά, μανιτάρια και μέλι και λύσετε τα μυστήρια του σύμπαντος, να θυμάστε ότι εδώ το διαβάσατε πρώτοι.

Φυσικά και αστειευόμαστε, όμως, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε λίγα παραπάνω πράγματα για κάθε μία από αυτές τις τροφές που συνέθεταν το πρωινό του πιο έξυπνου ανθρώπου του πλανήτη.

Όπως, για τη διατροφική αξία του αυγού και πόσο θρεπτικό είναι στην πραγματικότητα.

Τον πιο σωστό τρόπο για μανιτάρια εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι

Αλλά και τι να προσέχουμε αν αγοράζουμε κι εμείς γενναιόδωρες ποσότητες μελιού

Δείτε επίσης: 

10 τροφές για πρωινό που μας φτιάχνουν τη διάθεση, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Το ιδανικό πρωινό για παιδιά

Οι χρυσοί κανόνες ενός ισορροπημένου και χορταστικού πρωινού