Κέικ βανίλια, σοκολάτα ή αλμυρό έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές. Κέικ νερού όμως, ποτέ!

Η ιαπωνική κουζίνα είναι πρωτοποριακή, αυτό το έχουμε εμπεδώσει πλέον. Στα νόστιμα «ευρήματά» της, λοιπόν, έχει προστεθεί εδώ και καιρό ένα επιδόρπιο που το έχουν κατατάξει στην κατηγορία των κέικ, με συνταγή από τις ιαπωνικές Άλπεις του νησιού Χονσού και, φυσικά, κάνει θραύση στα εστιατόρια της Ασίας αλλά και της Αμερικής.

water-cake

Λέγεται «Mizu Shingen Mochi» και θυμίζει μια τεράστια σταγόνα νερού, στην πραγματικότητα, όμως, είναι κέικ με εξαιρετικά λεπτή υφή. Πώς φτιάχνεται; Με δύο απλά υλικά: μεταλλικό νερό και άγαρ άγαρ, μια ουσία άγευστη, άοσμη, με υπόλευκο χρώμα, από εκχύλισμα φυκιών, τη γνωστή και ως ζελατίνη της φύσης. Να σας πούμε πως το άγαρ άγαρ είναι φυτικό προϊόν, γι’ αυτό και το κέικ αυτό μπορεί να καταναλωθεί από όλους, χορτοφάγους ή μη, vegans, όσους νηστεύουν ή όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

water-cake1

Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε πως έχει φυσική, γλυκιά γεύση, ενώ η υφή του είναι μοναδική – φανταστείτε μια έκρηξη νερού στο στόμα! Και, αν το έχετε απορία, όπως εμείς, όχι, αν το τρυπήσεις με βελόνα δεν θα σκάσει, ούτε θα χυθεί! Τρώγεται κανονικά με κουτάλι και σερβίρεται συνήθως με σιρόπι καραμέλα και σκόνη σόγιας.
Αν, ωστόσο, σε κάποιο ταξίδι σας το βρείτε και αποφασίσετε να το παραγγείλετε, βιαστείτε να το καταναλώσετε, γιατί μέσα σε 30 λεπτά θα λιώσει…

Και αν κάποιοι από εσάς αποφασίσουν να το φτιάξουν σπίτι, σας έχουμε ένα σύντομο βιντεάκι που θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα στην παρασκευή του: