Τα αβγά είναι η πιο αγαπημένη τροφή του κόσμου, γι αυτό και οι συνταγές τους είναι άπειρες και συχνά ιδιαίτερα περίεργες! Τελευταία μας ανακάλυψη η ομελέτα… σίφουνας.

Σωστά διάβασες, με αυτό ακριβώς το όνομα μάς συστήνεται η στριφογυριστή ομελέτα που βλέπουμε συχνά τον τελευταίο καιρό στα social media. Το όνομα της δικαιολογείται ακριβώς από το σπιράλ σχήμα της, που θυμίζει σίφουνα και για τη δημιουργία του είναι απαραίτητη η χρήση chopsticks.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoltan Radeczky (@zoltanradeczky) στις

Με άλλα λόγια, όπως βλέπουμε και στα δεκάδες βίντεο που έχουν ανέβει στο internet, η παρασκευή της είναι φαινομενικά απλή, αφού φτιάχνεται μόνο με χτυπημένα αβγά και κάποια λιπαρή ουσία, όπως λάδι ή βούτυρο. Οι μάγειρες λοιπόν, ρίχνουν τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι και μόλις αρχίσει η ομελέτα να σταθεροποιείται (μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα, δηλαδή), τσιμπάνε το κέντρο της με δύο chopsticks και αρχίζουν να την περιστρέφουν για να αποκτήσει το χαρακτηριστικό της σχήμα. Στη συνέχεια τη σερβίρουν στα πιάτα σκέτη, πασπαλισμένη με μυρωδικά ή τη βάζουν πάνω σε ρύζι και τη σερβίρουν με θαλασσινά, κρέας ή κάρι.

Για το γευστικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, μιας και όλα κρίνονται από τον τρόπο που επιλέγει κάποιος να τη σερβίρει, ωστόσο από εμφάνιση πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν και περίεργη η διαδικασία παρασκευής της, αυτή η ομελέτα σίφουνας είναι εντυπωσιακή! Αν τώρα βλέποντας το βίντεο αποφασίσεις να τη δοκιμάσεις και εσύ στο σπίτι, σου συστήνουμε να χρησιμοποιήσεις για 1 μερίδα 2-3 αβγά, να χρησιμοποιήσεις μικρό τηγάνι για να είναι έχει μικρότερη επιφάνεια και να είναι πιο εύκολη η περιστροφή της και να αφήσει το λάδι ή το βούτυρο να ζεσταθεί καλά πριν ρίξεις μέσα τα χτυπημένα αβγά. Όσο για το πώς θα κρατήσεις τα chopsticks, είναι καθαρά θέμα εξάσκησης. Καλή επιτυχία!

https://www.youtube.com/watch?v=Zc24tTe-f6k