Θέλετε να απολαμβάνετε «κέικ» χωρίς θερμίδες κι ενοχές; Οι Ιάπωνες βρήκαν τη λύση…
Είναι ευπαρουσίαστα, νόστιμα και πολύ υγιεινά! Αυτά τα «κέικ» σαλάτας είναι η νόστιμη δουλειά της Γιαπωνέζας food stylist Misuki Moriyasu και τα εμπνεύστηκε όσο εργαζόταν σε κάποιο εστιατόριο και έψαχνε ένα νόστιμο τρόπο να μεταμορφώσει τις σαλάτες της σε εύγεστα και άκρως δημιουργικά πιάτα. Και τα κατάφερε με το παραπάνω! Μάλιστα, είχε τέτοια ανταπόκριση από τους πελάτες της που αποφάσισε να ανοίξει ένα καινούριο καφέ και να τα πουλά μόνα τους!
Πώς τα ετοιμάζει; Αναμιγνύει στο μπλέντερ ολόκληρα λαχανικά ή ρίζες της γης μαζί με αλεύρι χωρίς γλουτένη για να τους δώσει την αφράτη υφή του κέικ. Προσθέτει λίγη ή και καθόλου ζάχαρη, ενώ για το γλάσο, πολτοποιεί πάλι λαχανικά με τυρί κρέμα ή τυρί τόφου. Το αποτέλεσμα; Σαλάτα σε μορφή κέικ, χωρίς γλουτένη, με χαμηλούς υδατάνθρακες, υγιεινή και θρεπτική.
Πού θα τα βρείτε; Δυστυχώς μακριά, στο καφέ Vegedeco, στην πόλη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Μπορείτε έστω να τα απολαύσετε στις φωτογραφίες γιατί πρόκειται για «έργα τέχνης» το δίχως άλλο!