Τα υβρίδια φαγητού τρελαίνουν τους hipsters που τα αναζητούν πάντα, αλλά και κάθε χρήστη των social media, που δεν χορταίνει να βλέπει φωτογραφίες περίεργων πιάτων, τα οποία συνδυάζουν φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους φαγητά. Όπως τα διάσημα πλέον sushi tacos.

https://www.instagram.com/p/BZufTHQAfzd/?tagged=sushitaco

Το “πάντρεμα” Ιαπωνικής και Λατινοαμερικάνικης κουζίνας δεν είναι κάτι καινούργιο. Η Nikkei (peruvian-japanese) κουζίνα, με εμπνευστή τον διάσημο σεφ Nobu Matsuhisa, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Βέβαια, από τα φίνα πιάτα της Nikkei κουζίνας, μέχρι τα πραγματικά τρελά δημιουργήματα που στόχο έχουν να τραβήξουν απλά την προσοχή των χρηστών του Instagram, υπάρχει τεράστια απόσταση. Ο λόγος για τα sushi burritos ή τα πιο πρόσφατα sushi tacos, που συνδυάζουν την ιαπωνική σπεσιαλιτέ με τα διάσημα μεξικάνικα street foods.

https://www.instagram.com/p/BY9Y3PinOzL/?tagged=sushitaco

Φτιάχνονται σε διάφορες εκδοχές, είτε με τορτίγια όπως τα κλασικά tacos είτε με παναρισμένο και τηγανισμένο φύλλο sushi σε ανάλογο καμπυλωτό σχήμα. Όσο για τη γέμιση, περιέχουν ρύζι για sushi φυσικά και διάφορα υλικά, όπως σολομό, τόνο, κόλιανδρο, κομμάτια ανανά, κρεμμύδια, wasabi και ό,τι άλλο βάζει στο μενού του το κάθε εστιατόριο που τα σερβίρει.

Από γεύση, δεν ξέρουμε αν λέει πολλά, πάντως είναι σίγουρο ότι κάθε sushi taco που εμφανίζεται στο Instagram τρελαίνει τους χρήστες!