Ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αγαπάει τη χλιδή και τον χρυσό. Μια ματιά άλλωστε στο “ντυμένο” με χρυσό 24Κ διαμέρισμά του στο Μανχάταν, το αποδεικνύει περίτρανα. Ποιο θα ήταν λοιπόν πιο ταιριαστό υλικό για ένα φαγητό αφιερωμένο στον ίδιο, από βρώσιμες νιφάδες χρυσού, ακόμη και όταν αυτές μπαίνουν σε μία κατά τα άλλα ταπεινή πίτσα;

pizza-trump3

Οι πίτσες είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των Νεοϋορκέζων, τόσο για το σπίτι όσο και στην έξοδο τους. Το εστιατόριο Champion Pizza στο Μανχάταν λοιπόν, αποφάσισε και με αφορμή την ορκωμοσία του Donald Trump να δημιουργήσει μια ξεχωριστή πίτσα, με το επώνυμο του νέου Προέδρου γραμμένο πάνω της με νιφάδες χρυσού, παρακαλώ.

Επιπλέον, μιας και δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη πίτσα, της προσθέτουν και ρωσικό χαβιάρι, 25 ετών παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι, μέλι από τη Βραζιλία, άσπρες τρούφες και ζύμη εμποτισμένη με τζίνσενγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post. Παράλληλα, περιέχει 7 είδη τυριών: 3 διαφορετικά είδη μοτσαρέλας, πεκορίνο με μαύρη τρούφα, τυρί Foglie di Castagno και τυρί testun, καθώς και παλαιωμένη παρμεζάνα.

pizza-trump2

Όσο για την τιμή της, κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 δολάρια, ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που προσθέτει ο κάθε πελάτης.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Hakki Akdeniz, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία, δημιούργησε την πίτσα Trump για καλό σκοπό, μιας και τα έσοδα από τις πωλήσεις δίνονται στο ίδρυμα The Bowery Mission, κέντρο που παρέχει γεύματα και ιατρική φροντίδα στους άστεγους της Νέας Υόρκης. Μάλιστα και ο ίδιος είχε αναγκαστεί να μείνει εκεί για 96 ημέρες όταν έφτασε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη. «Θέλω να τους δώσω ελπίδα. Οι άνθρωποι στο κέντρο αυτό δεν έχουν πού να πάνε. Δεν ξέρουν που θα ξυπνήσουν ή τι θα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.