Η startup εταιρία Gourmet Grubb με έδρα τη Νότια Αφρική πουλά παγωτά από γάλα εντόμων. Ναι, καλά διάβασες!
Το παγωτό περιέχει EntoMilk, ένα υποκατάστατο γάλακτος φτιαγμένο από μαύρες στρατιωτόμυγες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, το EntoMilk έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το αγελαδινό γάλα, είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο και δεν περιέχει υδατάνθρακες.
Από τις 5 γεύσεις, που διατίθενται, η σοκολάτα πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (7/10) από όσους τις δοκίμασαν. Αυτή τη στιγμή το ιδιαίτερο αυτό παγωτό είναι διαθέσιμο μόνο στη Νότια Αφρική, αλλά η συνιδρύτρια της εταιρίας, Leah Bessa, λέει πως στοχεύουν να επεκταθούν σε όλον τον κόσμο. Θέλουν μάλιστα να λανσάρουν και άλλα προϊόντα από EntoMilk, όπως γιαούρτι και τυρί.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα έντομα αποτελούν μια λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού, καθώς η κατανάλωσή τους όχι μόνο θα φροντίσει για τη σίτιση εκατομμυρίων ανθρώπων που λιμοκτονούν, αλλά θα περιορίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Τα έντομα λέγεται πως μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές, όπως το ψάρι και το κόκκινο κρέας, καθώς είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, φθηνά στην παραγωγή τους, φιλικά προς το περιβάλλον, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.
Λέτε μετά από μερικά χρόνια αυτά τα παγωτά να αγοράζουμε από το περίπτερο;