Μπορεί να βρήκες κάπως αηδιαστικό το φόρεμα από ωμό κρέας που φόρεσε η Lady Gaga στα MTV Video Music Awards το 2010 αλλά θα λατρέψεις αυτό το κοστούμι από bagels.

Η σχεδιάστρια του ιδιαίτερου αυτού κοστουμιού, η Ishara Jayakody έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ρούχα από φαγητά και στη συλλογή της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ένα φόρεμα από ζαχαρωτά και ένα από τσόφλια αβγών, το ίδιο καλοφτιαγμένα όπως και το κοστούμι από bagels.

bagel2_may

Για την τελευταία δημιουργία της χρησιμοποίησε bagels από γνωστές εταιρείες της Νέας Υόρκης, όπως η Ess-a-Bagel, η Bagel Oasis και η Brooklyn Bagel & Coffee Company, ενώ χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες δουλειάς για να το ολοκληρώσει. Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη μιας και κάθε φορά που φτιάχνει ένα ρούχο από φαγητά χρειάζεται να κάνει πολλά πειράματα -ψεκάζει το φαγητό με διάφορα υλικά για να σταθεροποιηθούν, τα αφήνει στον ήλιο, τα βάζει στο ψυγείο και ούτω καθεξής μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα λειτουργικό και να μπορεί να φορεθεί χωρίς να διαλύεται.

Παράλληλα, για να μπει απόλυτα στο πνεύμα όσο καιρό εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο ρούχο τρώει μόνο το φαγητό που χρησιμοποιεί. Για το κοστούμι από bagels λοιπόν, τρεφόταν για αρκετό καιρό αποκλειστικά με τα διάσημα αφράτα στρογγυλά κουλουράκια. Όχι κι άσχημα!

double-eggshell-sour-candy-dress-1024x940

Όσο για την έμπνευση πίσω από αυτό το κοστούμι; Η Jayakody ήθελε να αποδώσει την έντονη προσωπικότητα της Νέας Υόρκης, που είναι μια ζωντανή γεμάτη ενέργεια πόλη, μέσα από ένα βρώσιμο ρούχο. Γι αυτό το λόγο περιπλανιόταν -και έτρωγε φυσικά- στους δρόμους της Νέας Υόρκης για αρκετές εβδομάδες μέχρι που κατέληξε στα bagels, ένα σνακ ταυτισμένο με την πόλη το οποίο την ίδια στιγμή αποτελεί τη γρήγορη λύση για τις λιγούρες. Σειρά έχει τώρα το επόμενο βρώσιμο ρούχο της, που θα είναι ένα φόρεμα εμπνευσμένο από την Τασμανία το οποίο θα περιέχει σίγουρα μήλα και κρασί. Εν αναμονή…