Το μπέικον είναι από τις τροφές που πολλοί αγαπούν άλλοι τόσοι όμως αποφεύγουν γιατί δεν αρμόζει με τις υγιεινές διατροφικές τους συνήθειες. Στην Αριζόνα, όμως, προνόησαν και γι’ αυτό καλλιεργώντας μια ποικιλία μανιταριών που μόλις μαγειρευτούν η γεύση τους είναι πανομοιότυπη με του μπέικον.

oyster-mushrooms-packaged-for-retail-sonoran-tucson

v2_bacon-mushroom-label-sonoran

Φαίνεται απίστευτο όμως είναι αληθινό και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η «Sonoran Mushroom Company», οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή Τουκσόν της Αριζόνα και ειδικεύεται στην καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους. Στην παραγωγή τους λοιπόν πρόσφατα πρόσθεσαν και την ξεχωριστή αυτή ποικιλία που φυσικά γίνεται ανάρπαστη. Τα μανιτάρια καλλιεργούνται σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος με πρακτικές που τους επιτρέπουν την παραγωγή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και -το βασικότερο απ’ όλα- δεν περιέχουν πρόσθετα αρτύματα, χρώμα ή χημικά. Βέβαια αν «ψήνεστε» (που «ψήνεστε», όπως κι εμείς άλλωστε) να τα δοκιμάσετε, ακόμα δεν θα τα βρείτε σε κάποιο παντοπωλείο της γειτονιάς σας αλλά μόνο μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησης…

info

http://50.87.248.132/~sonorao1/