Φοιτητής σχολής καλών τεχνών βρήκε το δικό του τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την πτώση των τιμών στη φυτική παραγωγή. Η κίνηση του όμως φαίνεται ότι προκάλεσε περισσότερo αρνητικές παρά θετικές αντιδράσεις.

Στην Ελλάδα, η εικόνα παραγωγών που πετούν τα φρούτα και τα λαχανικά τους στους δρόμους, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, είναι κάτι που έχουμε δει πολλές φορές. Στο Λονδίνο όμως, η εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων καρότων στο δρόμο προφανώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Πρωτοπόρος σε αυτή την κίνηση ένας φοιτητής του Goldsmiths College στο Λονδίνο, που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τεράστιο installation, το οποίο περιελάμβανε 240.000 καρότα πεταμένα έξω από τις πόρτες του κολεγίου. Στόχος του Rafael Perez Evans, ήταν μέσα από την εγκατάσταση του να αποτίσει φόρο τιμής στην οικογένειά του, που είναι αγρότες στην Ισπανία. Ειδικότερα, όπως εξήγησε στο site του (rafaelperezevans.com), ασχολήθηκε με τη μέθοδο διαμαρτυρίας «Dumping» (απόρριψη, πέταμα), η οποία είναι η πράξη της απόρριψης λαχανικών στο δρόμο για να γίνει φυσικό εμπόδιο και να κινήσει την προσοχή ως τρόπος διαμαρτυρίας για πτώση των τιμών στη φυτική παραγωγή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Carrot collecting on Wednesday 🥕🥕🥕

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WE ARE NOT THE CARROT ARTIST (@goldsmithscarrots) στις

Η κίνηση του αυτή βέβαια, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και κυρίως, ασχολίαστη. Πρώτοι οι συμφοιτητές του, έσπευσαν να σχολιάσουν στα social media ότι μία τέτοια κίνηση είναι απαράδεκτη, καθώς πρόκειται για τεράστια σπατάλη τροφίμων. Μάλιστα, δημιούργησαν και ένα λογαριασμό στο Instagram όπου φαίνεται ότι πηγαίνουν, παίρνουν καρότα από τον τεράστιο σωρό και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν διάφορες συνταγές, από κέικ μέχρι σούπες, τα οποία στη συνέχεια πουλάνε, με τα έσοδα να διατίθενται σε τοπικές τράπεζες τροφίμων!