Η αλήθεια είναι πως πολύ συχνά σκεφτόμαστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψουμε, καθώς υπάρχουν τόσοι, όπως στον ατμό, στον φούρνο, στο τηγάνι…αλλά στο αυτοκίνητο δεν το είχαμε ξανακούσει. Ειδικότερα, ο Στου Πενγκέλι κατάφερε να μαγειρέψει χοιρινό ρολό μέσα στο… αυτοκίνητό του, εν μέσω του καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία. Αυτό που έκανε ήταν να αφήσει το ρολό, βαλμένο σε ταψί, στο κάθισμα του παλιού κόκκινου σεντάν του, μάρκας Datsun Sunny, στο Περθ, στη δυτική Αυστραλία, για περίπου δέκα ώρες.
«Έγινε μούρλια!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και βίντεο του ψημένου κρέατος, κομμένου σε φέτες, για να φαίνεται πόσο καλοψημένο ήταν. Ο Πενγκέλι αναρτούσε στοιχεία για τη θερμοκρασία του εσωτερικού του ρολού όλη μέρα: έφθασε «τους 81° Κελσίου στις 13:00». Άλλοι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης προφανώς το διασκέδασαν με την ανάρτηση αυτή, αντιδρώντας με άφθονα χιουμοριστικά σχόλια — άλλοι του ζήταγαν να τους καλέσει για μεσημεριανό, άλλοι αφηγούνταν δικές τους εμπειρίες μαγειρέματος εν μέσω του καύσωνα.
Η ανάρτηση πάντως είχε και μια μάλλον σοβαρή διάσταση: ο Πενγκέλι αξιοποίησε το πρωτότυπο γαστρονομικό πείραμα για να προτρέψει όσους το παρακολούθησαν ή διάβασαν τα μηνύματά του να μην αφήνουν τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο όσο διαρκεί ο καύσωνας.
«Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα που είναι πολύτιμο για σας μέσα σ’ ένα καυτό αυτοκίνητο, ούτε για ένα λεπτό», τόνισε. Στο Περθ έχουν καταγραφεί δέκα ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 35° Κελσίου, κατά δεδομένα της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.Όταν επικοινώνησε μαζί του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για να του ζητήσει σχόλιο, ο Στου δήλωσε πως στα άμεσα σχέδιά του είναι να ψήσει ένα ροστμπίφ. Στο Ντάτσουν, φυσικά. «Θα είναι έτοιμο σε καμιά-δυό ωρίτσες, λογαριάζω», είπε.